Glas

Foto & video laatste update:8 apr 2014

Kas opgeschrikt door CO2-ontploffing

In Bergschenhoek werden de bezoekers van Kom in de Kas dit jaar diverse malen opgeschrikt door ontploffende ballonnen met bevroren CO2. Het was één van de talloze attracties die van het bezoek aan de landelijke open dagen van de Nederlandse glastuinbouw ook dit jaar weer een feest van herkenning én verrassing maakten. Een foto-impressie van wat er dit jaar allemaal weer zo leuk was.

Bekijk hier ook de verschillende fotoreportages over Kom in de Kas:

 

Horst aan de Maas met Boer Frank

Luttelgeest

Voorne-Putten

Jan's aardbeien in Uden

Ontploffingen in Bergschenhoek

 

 

Foto

 • Dirk van der Spek in Bergschenhoek komt bijna niet aan eten toe, het blijft maar druk in de kas met oranje paprika’s. “We doen hier voor het eerst mee aan Kom in de Kas, maar we zouden altijd wel mee willen doen. Het is wel een hele organisatie, we hebben sinds half januari wekelijks vergaderd. Maar dat hebben we er graag voor over.”

  Dirk van der Spek in Bergschenhoek komt bijna niet aan eten toe, het blijft maar druk in de kas met oranje paprika’s. “We doen hier voor het eerst mee aan Kom in de Kas, maar we zouden altijd wel mee willen doen. Het is wel een hele organisatie, we hebben sinds half januari wekelijks vergaderd. Maar dat hebben we er graag voor over.”

 • Havecon had nog een hoogwerker over die kon worden ingezet om het moderne tuinbouwgebied van boven te laten bekijken.

  Havecon had nog een hoogwerker over die kon worden ingezet om het moderne tuinbouwgebied van boven te laten bekijken.

 • Om de route van Kom in de Kas in Bergschenhoek niet te lang te maken heeft Jami de schuur aan de achterkant van het bedrijf open gesteld. De bezoekers konden zo alleen door het glas naar de tomaten en LED-belichting kijken. Toch bleef het de hele dag erg druk.

  Om de route van Kom in de Kas in Bergschenhoek niet te lang te maken heeft Jami de schuur aan de achterkant van het bedrijf open gesteld. De bezoekers konden zo alleen door het glas naar de tomaten en LED-belichting kijken. Toch bleef het de hele dag erg druk.

 • Monsanto en Wageningen UR gebruikten de gelegenheid om de smaak van een cocktailtomatenras te vergelijken met een roze tomaat met umami, de vijfde smaak. Opvallend vaak werd de grote tomaat als lekkerste aangevinkt. In Nederland staan er alleen proefjes van, maar in Polen wordt het ras al op 150 hectare geteeld voor de interne en Russische markt.

  Monsanto en Wageningen UR gebruikten de gelegenheid om de smaak van een cocktailtomatenras te vergelijken met een roze tomaat met umami, de vijfde smaak. Opvallend vaak werd de grote tomaat als lekkerste aangevinkt. In Nederland staan er alleen proefjes van, maar in Polen wordt het ras al op 150 hectare geteeld voor de interne en Russische markt.

 • Roman Rookpluim, de ‘Mad Scientist’, goochelt in Bergschenhoek voor OCAP met CO2: zoals ‘rook’ maken en vloeibaar CO2 warm laten worden en er ballonnen mee laten knallen.

  Roman Rookpluim, de ‘Mad Scientist’, goochelt in Bergschenhoek voor OCAP met CO2: zoals ‘rook’ maken en vloeibaar CO2 warm laten worden en er ballonnen mee laten knallen.

 • Of bijzondere bellen blazen. Wat Ocap en de tuinbouw met CO2 doen bleef misschien wat onderbelicht, maar spectaculair en humoristisch was Rookpluim zeker.

  Of bijzondere bellen blazen. Wat Ocap en de tuinbouw met CO2 doen bleef misschien wat onderbelicht, maar spectaculair en humoristisch was Rookpluim zeker.

 • Met dat mooie weer gaat een ijsje er altijd in, ook als het paprika-ijs is. Best lekker.

  Met dat mooie weer gaat een ijsje er altijd in, ook als het paprika-ijs is. Best lekker.

 • Eén keer per jaar Kom in de Kas is veel te weinig. Harvest House nodigt de bezoekers uit om via Facebook de teler te blijven ontmoeten.

  Eén keer per jaar Kom in de Kas is veel te weinig. Harvest House nodigt de bezoekers uit om via Facebook de teler te blijven ontmoeten.

 • De padvinderij van Bergschenhoek weet hoe je nieuwe leden moet werven.

  De padvinderij van Bergschenhoek weet hoe je nieuwe leden moet werven.

 • Sommige deelnemende bedrijven in Bergschenhoek draaiden ook nog een aardige omzet.

  Sommige deelnemende bedrijven in Bergschenhoek draaiden ook nog een aardige omzet.

 • Technische bedrijfsgegevens teelt en kweekbedrijf Van den Elzen in Uden.

  Technische bedrijfsgegevens teelt en kweekbedrijf Van den Elzen in Uden.

 • Jan en Brigitte van den Elzen zien jaarlijks met ‘Kom in de Kas’ zo’n drieduizend bezoekers op hun bedrijf.

  Jan en Brigitte van den Elzen zien jaarlijks met ‘Kom in de Kas’ zo’n drieduizend bezoekers op hun bedrijf.

 • Erg druk (links Brigitte, rechts Jan).

  Erg druk (links Brigitte, rechts Jan).

 • Receptenkaarten voor Franse aardbeientaart en aardbeiengarnalensalade. Voor de bezoekers, met ‘aardbeien van Jan’.

  Receptenkaarten voor Franse aardbeientaart en aardbeiengarnalensalade. Voor de bezoekers, met ‘aardbeien van Jan’.

 • 24Kitchenkok Rudolph van Veen blijkt een bezoekersmagneet. Zondagmorgen heeft hij de kom-in-de Kas bij Jan geopend, in de loop van de dag toont hij in drie rondes zijn kook- en bakkerskunsten.

  24Kitchenkok Rudolph van Veen blijkt een bezoekersmagneet. Zondagmorgen heeft hij de kom-in-de Kas bij Jan geopend, in de loop van de dag toont hij in drie rondes zijn kook- en bakkerskunsten.

 • Cupcakes met fruit en van alles en nog wat.

  Cupcakes met fruit en van alles en nog wat.

 • Het antwoord op vraag 5.

  Het antwoord op vraag 5.

 • Een bij op je wang.

  Een bij op je wang.

 • Kans op geplette aardbeien.

  Kans op geplette aardbeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.