Glas

Foto & video

Agro Care zoekt de consument op

Tomatenbedrijf Agro Care heeft in zijn 16-jarig bestaan een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Met vestigingen in Rilland, Wieringermeer en Tunesië weet het, als één van de grootste tomatenbedrijven van Nederland, steeds beter de retailers jaarrond te bedienen van specialty-tomaatjes. Nu is het tijd voor de volgende fase: rechtstreeks contact met de eindgebruiker en het opbouwen van een eigen merk. Kijk hieronder voor een fotoverslag. Lees het uitgebreide verhaal in de editie van Groenten&Fruit die deze week verschijnt.

Foto

 • Philip van Antwerpen en Kees van Veen begonnen als tuinders in 1997 met een kasje in Rilland. Nu teelt Agro Care tomaten op 72 hectare in Nederland (24 in Rilland en 48 in Middenmeer) en 7,5 hectare in Tunesië.

  Philip van Antwerpen en Kees van Veen begonnen als tuinders in 1997 met een kasje in Rilland. Nu teelt Agro Care tomaten op 72 hectare in Nederland (24 in Rilland en 48 in Middenmeer) en 7,5 hectare in Tunesië.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • "Agro Care heeft op het juiste moment geschakeld om de voordelen van schaalvergroting te benutten. In die ontwikkeling had iedereen gelijke kansen”, zegt Bas Eilander (locatiedirecteur Wieringermeer).

  "Agro Care heeft op het juiste moment geschakeld om de voordelen van schaalvergroting te benutten. In die ontwikkeling had iedereen gelijke kansen”, zegt Bas Eilander (locatiedirecteur Wieringermeer).

  Foto: Gerard Boonekamp
 • Het bedrijf concentreert zich steeds meer op de jaarrond- levering van speciale tomaten. Met midden in de zomer planten, groeilicht en buitenlandse productie wordt gezocht naar een zo vlak mogelijke productielijn.

  Het bedrijf concentreert zich steeds meer op de jaarrond- levering van speciale tomaten. Met midden in de zomer planten, groeilicht en buitenlandse productie wordt gezocht naar een zo vlak mogelijke productielijn.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • Van de PomoDolce (minipruimtomaat) staat dit seizoen al 20 hectare. Komende zomer zal dit areaal weer toenemen ten koste van de grove trostomaten (nu nog 20 hectare).

  Van de PomoDolce (minipruimtomaat) staat dit seizoen al 20 hectare. Komende zomer zal dit areaal weer toenemen ten koste van de grove trostomaten (nu nog 20 hectare).

  Foto: Gerard Boonekamp
 • “Vanuit de retail is er steeds meer vraag naar smaak en kwaliteit. Om die klanten in de winter te binden is jaarrond hetzelfde hoge kwaliteitsniveau nodig”, zegt Eilander.

  “Vanuit de retail is er steeds meer vraag naar smaak en kwaliteit. Om die klanten in de winter te binden is jaarrond hetzelfde hoge kwaliteitsniveau nodig”, zegt Eilander.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • De toepassing van maximaal biologische gewasbescherming is een van de kwaliteitseisen. Daarom komt steeds meer nadruk op hygiëne en preventie te liggen. Het frequent nalopen op uitgevallen planten hoort daarbij.

  De toepassing van maximaal biologische gewasbescherming is een van de kwaliteitseisen. Daarom komt steeds meer nadruk op hygiëne en preventie te liggen. Het frequent nalopen op uitgevallen planten hoort daarbij.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • Iedereen die in het gewas werkt draagt handschoenen.

  Iedereen die in het gewas werkt draagt handschoenen.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • Bij intensief contact met de planten, zoals trossnoeien, worden de handschoenen na ieder pad vervangen.

  Bij intensief contact met de planten, zoals trossnoeien, worden de handschoenen na ieder pad vervangen.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • Bovendien worden de karren na ieder pad schoongemaakt met Easy Clean om verspreiding van eventuele ziektes te voorkomen.

  Bovendien worden de karren na ieder pad schoongemaakt met Easy Clean om verspreiding van eventuele ziektes te voorkomen.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • Van de kilo’s moeten de specialties het niet hebben. Toch was het rendement van dit segment vorig jaar veel beter dan bij de grove segmenten. “Britse en Duitse consumenten hechten steeds meer waarde aan kwaliteit en smaak.”

  Van de kilo’s moeten de specialties het niet hebben. Toch was het rendement van dit segment vorig jaar veel beter dan bij de grove segmenten. “Britse en Duitse consumenten hechten steeds meer waarde aan kwaliteit en smaak.”

  Foto: Gerard Boonekamp
 • Toch is een lekkere tomaat produceren niet voldoende voor Agro Care. “Iedereen kan zeggen dat zijn product lekker en gezond is, waardoor je product inwisselbaar blijft”, zegt marketingmanager Joost van Veen.

  Toch is een lekkere tomaat produceren niet voldoende voor Agro Care. “Iedereen kan zeggen dat zijn product lekker en gezond is, waardoor je product inwisselbaar blijft”, zegt marketingmanager Joost van Veen.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • Agro Care ontwikkelt daarom zijn eigen merk Tazed & Crick’s. Heel gericht wordt contact gezocht met de beoogde doelgroep, zoals op het trendy terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

  Agro Care ontwikkelt daarom zijn eigen merk Tazed & Crick’s. Heel gericht wordt contact gezocht met de beoogde doelgroep, zoals op het trendy terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

  Foto: Joost van Veen
 • De ‘Tazed’-lijn van de drie typen verse trostomaatjes zijn verwerkt in allerlei ‘Crick’s’- producten, zoals umamipasta, confituur van gerookte tomaten, eau de vie en kleurloze ketchup.

  De ‘Tazed’-lijn van de drie typen verse trostomaatjes zijn verwerkt in allerlei ‘Crick’s’- producten, zoals umamipasta, confituur van gerookte tomaten, eau de vie en kleurloze ketchup.

  Foto: Gerard Boonekamp
 • In de ‘pop-up’ kas kunnen de potentiële klanten zien hoe die tomaatjes geteeld worden. Het teeltsysteem reist het hele land door. De volgende halte is een winkelpand in Utrecht.

  In de ‘pop-up’ kas kunnen de potentiële klanten zien hoe die tomaatjes geteeld worden. Het teeltsysteem reist het hele land door. De volgende halte is een winkelpand in Utrecht.

  Foto: Joost van Veen

Of registreer je om te kunnen reageren.