Glas

Foto & video laatste update:10 apr 2013

Kom in de Kas: Roelofarendsveen

In Roelofarendsveen werd bij de opening van Kom in de Kas 2013 een wereldrecordpoging groffie happen gedaan. Groffie is lokale taal voor augurken, vijftig jaar geleden een van de pijlers van het toen gestichte glastuinbouwgebied, dat inmiddels vrijwel volledig overheerst wordt door sierteelt. Het record augurken happen is door de burgemeester en 150 kinderen gevestigd. Wat de bezoekers die later op de dag kwamen voorgeschoteld kregen, kunt u hieronder bekijken.

Foto

 • Zon, wolken, een molen, een wapperende Kom in de Kas vlag... Hollandser dan zaterdag in Roelofarendsveen kan bijna niet.

  Zon, wolken, een molen, een wapperende Kom in de Kas vlag... Hollandser dan zaterdag in Roelofarendsveen kan bijna niet.

 • In Roelofarendsveen zijn vooral veel bloemen te zien - en te koop.

  In Roelofarendsveen zijn vooral veel bloemen te zien - en te koop.

 • Jas open, blosje op de wangen - het was ideaal Kom in de Kas weer.

  Jas open, blosje op de wangen - het was ideaal Kom in de Kas weer.

 • De kassen van de Naktuinbouw geven een inkijk in allerhande tuinbouwonderzoek.

  De kassen van de Naktuinbouw geven een inkijk in allerhande tuinbouwonderzoek.

 • Veel duidelijker dan dit kunnen we niet zijn.

  Veel duidelijker dan dit kunnen we niet zijn.

 • Na de officiële opening bij Naktuinbouw door burgemeester Marina van der Velde, behaalden 150 kinderen het wereldrecord door naar snackkomkommers te happen (foto nktuinbow)

  Na de officiële opening bij Naktuinbouw door burgemeester Marina van der Velde, behaalden 150 kinderen het wereldrecord door naar snackkomkommers te happen (foto nktuinbow)

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.