Glas

Foto & video

Minister tussen de tomaten

Minister Kamp van Economische Zaken bezocht maandag het tomatenbedrijf van de gebroeders Duijvestijn in Pijnacker. Aanleiding was de ondertekening van een Green Deal tussen banken en overheid over het opzetten van een expertisecentrum dat oplossingen moet vinden voor moeilijk financierbare en lastig van vergunningen te voorziene groene innovaties. Een welkome dienst: Duijvestijns financier Rabobank Westland gaf daarbij aan dat de 11 miljoen die uiteindelijk voor het aardwarmteproject in Pijnacker nodig was zelfs voor een project met maar één ondernemer een ingewikkelde operatie was geweest. Duijvestijn onthulde dat het gehele bedrijf als onderpand heeft moeten dienen.

Foto

 • Minister Henk Kamp (Economische Zaken) krijgt uitleg van tomatenteler Peter Duijvestijn over alle aspecten van duurzaamheid op het bedrijf.

  Minister Henk Kamp (Economische Zaken) krijgt uitleg van tomatenteler Peter Duijvestijn over alle aspecten van duurzaamheid op het bedrijf.

 • Minister Kamp voelt of alle bouten van de geothermie-installatie wel goed zijn aangedraaid en of de boel niet oververhit raakt.

  Minister Kamp voelt of alle bouten van de geothermie-installatie wel goed zijn aangedraaid en of de boel niet oververhit raakt.

 • Losse tomaten en hoogwaardigheidsbekleders in een zonnige kas.

  Losse tomaten en hoogwaardigheidsbekleders in een zonnige kas.

 • Peter Duijvestijn: “met de nieuwe ID-kas die we bouwen kunnen we ook water van lagere temperatuur tot 35 graden nog een keer gebruiken”.

  Peter Duijvestijn: “met de nieuwe ID-kas die we bouwen kunnen we ook water van lagere temperatuur tot 35 graden nog een keer gebruiken”.

 • De ID-kas in aanbouw: het bedrijf groeit ermee van 13,5 naar 14,5 hectare en kan gaan experimenteren met onder meer het voordeel van dubbel glas.

  De ID-kas in aanbouw: het bedrijf groeit ermee van 13,5 naar 14,5 hectare en kan gaan experimenteren met onder meer het voordeel van dubbel glas.

 • Minister Henk Kamp: “Om van 4 procent nu naar 16 procent duurzame energie in 2023 te komen moeten we ons in alle bochten wringen. Ik ben blij dat deze pioniers de kastanjes uit het vuur willen halen.”

  Minister Henk Kamp: “Om van 4 procent nu naar 16 procent duurzame energie in 2023 te komen moeten we ons in alle bochten wringen. Ik ben blij dat deze pioniers de kastanjes uit het vuur willen halen.”

 • Henk Kamp en Chris Buijink ondertekenen de Green Deal namens de rijksoverheid en de banken.

  Henk Kamp en Chris Buijink ondertekenen de Green Deal namens de rijksoverheid en de banken.

Of registreer je om te kunnen reageren.