Glas

Foto & video

Feest met aardbeien op de Floriade

Wat is hét lekkerste aardbeienrecept van Nederland? De Hollandse aardbeientelers wilden het zelf ook graag weten en namen daarom het initiatief voor een receptenwedstrijd. Afgelopen zondag volgde de ontknoping op een zonovergoten Floriade in Venlo, in de buurt van de stalen goudkleurige aardbeienkroon (die overigens na de laatste Floriadedag op 7 oktober te koop is). Het lekkerste aardbeirecept kwam uit de handen Dina van Dijk uit Uithoorn. De recepten staan uiteraard op de site hollandseaardbeien.nl. De volgende fotoreportage geeft aan hoe de uitverkiezing van het aardbeienrecept van 2012 uitmondde in een verrassende aangelegenheid met aardbeiambassadeur Jan Robben in de hoofdrol.

Foto

 • De finale begon om 11.30.....

 • ...onder royale belangstelling, waaronder de deelnemers...

 • Thijmen Wolter, met een recept voor een gebakje met aardbei (hoe komt ie erop)...

 • ...Anouk Rothoff met een aardbeibavarois...

 • en Wina van Dijk met een maaltijdsalade met aardbei. Daar was helemaal niks mis mee....

 • . .... reden voor de vakjury haar tot winnaar uit te roepen.

 • Deze vakjury bestond uit louter vaklui als Jan Robben, culinair journalist Onno Kleyn (Volkskrant), Mira Konstantinova (marketing manager veiling ZON), tv-kok Larisse van der Haar, en nog iemand van Groenten & Fruit...

 • ... waarbij ook rustig vermeld mag worden dat ook de telers van aardbeien zich niet onbetuigd lieten, als Huub van den Burgh die zorgde dat iedereen kon proeven....

 • ... en Marcel Dings, die verschrikkelijk veel werk voor de promotie van de Hollandse Aardbeien heeft verzet, en die bij de finale van de receptenwedstrijd optrad als opperspreekstalmeester. Hij is in gesprek met collega Michel Penninx, die aanwezig was als jurylid bij de publieksjury....

 • ...die vanwege zijn gebakjes massaal op de hand was van de deelnemer Thijmen.

 • Jan Robben ging aan na de uitverkiezing aan de haal met een schaal aardbeien....

 • ...want de familie van Oranje was in het huis van de smaak, op privébezoek.

 • Voor wat aardbeien voor haar...

 • ...en voor hem.

 • en Jan bleef maar praten en bleef maar praten....met de afspraak contact te houden, via Twitter waarschijnlijk...

 • Daarna bleef het nog lang....

 • ....gezellig!

 • PS: kroon te koop dus.

Of registreer je om te kunnen reageren.