Glas

Foto & video 1 reactie

Smulders introduceert 'anti-kliedertomaat'

Al sinds 2007 is tomatenteler Corné Smulders uit het Brabantse Oirschot aan het pionieren met het kweken van een tomaat die niet druipt. De kweker werd jaren geleden op het idee gebracht door een artikel in GfActueel. Begin 2012 durfde hij het samen met Veiling Zon aan om de 'anti-kliedertomaat' op de consumentenmarkt te introduceren. Coop heeft als eerste supermarktketen sinds dit voorjaar de tomaten in het groenteschap liggen. GFactueel interviewde de eigenzinnige tuinder, die zijn eigen idee bleef volgen. Tekst en film: Engel Lameijer

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hans de groentechef

    Dit is zeker geen verkeerde tomaat, welke zeker in het sandwich/hamburger gebeuren voordelen biedt, mits de smaak ook nog te pruimen is. Maar alleen de naamgeving (anti klieder tomaat ) is niet echt aansprekend of en smaakvol. IK bereid mijn sandwiches dan ook meestal met kleine cherry of pruimtomaatjes die minder vocht afgeven dan de traditionele tomaat..

Of registreer je om te kunnen reageren.