Glas

Foto & video

Tiny Aerts: onze productie moet eruit springen

In deel twee van het video-interview met Tiny Aerts, voorzitter van de vakgroep glastuinbouw van de ZLTO, bikt hij vooruit op de toekomst van de glastuinbouw in Nederland. Over de rol van de ZLTO zegt hij: "wij mengen ons niet in de discussie over de afzet, wij faciliteren onder andere Stap. De hele afzet zal toch door een ondernemer met een telersvereniging moeten gebeuren.” Over de productie in Nederland zegt Aerts: “wij leveren maar 4 procent in Europa, die productie moet eruit springen, we moeten zorgen dat we uit de levering van bulk komen.” De tuinbouwvoorman roept op om over de grenzen te kijken, deel te nemen in buitenlandse bedrijven en kennis te exporteren. Productie die in het buitenland geteeld wordt met Nederlandse kennis en onder verantwoordelijkheid van een Nederlandse teler, blijft Nederlands product, vindt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.