Glas

Foto & video 1 reactielaatste update:8 sep 2011

Jan Zegwaard gelooft in glastuinbouw

Jan Zegwaard is één van de zes eigenaren van de Greenco Groep , die vestigingen heeft in het Brabantse Someren en het Westlandse Honselersdijk. De Greenco Groep is bekend van het jaarrond telen van snackgroenten, zoals de Tommies. Gfactueel ging bij hem op bezoek in de innovatievestiging Tomatoworld en vroeg hem waarom een succesvolle tomatenteler de kar trekt van de initiatiefgroep Nu of Nooit. "Als telers hebben we alles geleerd van het gewas en om te produceren, maar van de afzetkant weten we nog veel te weinig," zegt Zegwaard. In oktober komt de groep Nu of Nooit met een plan dat de denkrichting voor de komende decennia moet aangeven. Bang voor de NMA is Zegwaard niet. We zijn als sector veel te angstig dat iets niet kan, we hebben zelf de piketpalen geslagen. De teler gelooft zeker dat als de sector de voorgestelde veranderingen gaat omarmen, er een succesvolle toekomst voor de glastuinbouw in Nederland is weggelegd. Tekst en film: Engel Lameijer

Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul

    Mooi verhaal Jan! Samenwerken/bundelen.....maar alleen zo dat het in het straatje past. Of moeten we werkelijk geloven dat het gezamenlijk belang boven het eigen belang gaat?!

Of registreer je om te kunnen reageren.