Glas

Foto & video 7 reactieslaatste update:19 apr 2011

Tomatentelers bouwen weer

Na twee jaar overleven met buitenlandse projecten gaan de kassenbouwers nu ook weer in Nederland en België aan de slag. Het zijn vooral de tomatentelers die het voortouw nemen met nieuwbouw. In Middenmeer is CombiVliet gestart met zijn ambitieuze meerjarenproject en breidt Agrocare zijn vestiging uit. Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Gerard Boonekamp – Foto’s: Fotostudio Wick.

Foto

 • Eind maart streken de kassenbouwers van Havecon neer in Middenmeer om de eerste fase van 12,5 hectare glas voor CombiVliet te bouwen. Vorige week werd de eerste ‘staalbouw’ al overeind gezet.

  Eind maart streken de kassenbouwers van Havecon neer in Middenmeer om de eerste fase van 12,5 hectare glas voor CombiVliet te bouwen. Vorige week werd de eerste ‘staalbouw’ al overeind gezet.

 • Combivliet wil er acht kassen van ongeveer 12,5 hectare bouwen , in totaal 96 hectare netto teeltoppervlak. De tweede fase heeft Havecon al voor 2012 ingepland en als alles volgens plan verloopt komt er ieder jaar een fase bij.

  Combivliet wil er acht kassen van ongeveer 12,5 hectare bouwen , in totaal 96 hectare netto teeltoppervlak. De tweede fase heeft Havecon al voor 2012 ingepland en als alles volgens plan verloopt komt er ieder jaar een fase bij.

 • De voet staat en de ‘stadsverwarming’ wordt in elkaar gelast terwijl de stalen portalen en goten snel de polderruimte opvullen.

  De voet staat en de ‘stadsverwarming’ wordt in elkaar gelast terwijl de stalen portalen en goten snel de polderruimte opvullen.

 • Als alles volgens plan verloopt bouwt CombiVliet er ieder jaar een fase bij. “We hebben het plan zo ingericht dat het flexibel blijft voor toekomstige ontwikkelingen”, zegt Roy van Vliet.

  Als alles volgens plan verloopt bouwt CombiVliet er ieder jaar een fase bij. “We hebben het plan zo ingericht dat het flexibel blijft voor toekomstige ontwikkelingen”, zegt Roy van Vliet.

 • De grote CO2-hoofdleidingen werden vorige week op hun plaats gelegd. Te zien aan de verdeelleiding kan er straks heel veel CO2 gedoseerd worden.

  De grote CO2-hoofdleidingen werden vorige week op hun plaats gelegd. Te zien aan de verdeelleiding kan er straks heel veel CO2 gedoseerd worden.

 • Er zullen nog heel wat handen aan te pas komen voor de eerste fase klaar is, zodat op 4 oktober de eerste trostomaten geplant kunnen worden voor een belichte teelt.

  Er zullen nog heel wat handen aan te pas komen voor de eerste fase klaar is, zodat op 4 oktober de eerste trostomaten geplant kunnen worden voor een belichte teelt.

 • Bij de buren, Agrocare, gingen vorige week de heipalen de grond in voor de uitbreiding met 9,5 hectare naast de al bestaande 27 hectare.

  Bij de buren, Agrocare, gingen vorige week de heipalen de grond in voor de uitbreiding met 9,5 hectare naast de al bestaande 27 hectare.

 • Hier zal V&V Glascompany een zelfde kas bouwen als ze al eerder hebben gedaan: 7 meter poothoogte, 8 meter tralie, wit gecoate onderbouw en gehard glas.

  Hier zal V&V Glascompany een zelfde kas bouwen als ze al eerder hebben gedaan: 7 meter poothoogte, 8 meter tralie, wit gecoate onderbouw en gehard glas.

 • Nieuwe technische ontwikkelingen zoals ontvochtigen met buitenlucht of diffuus glas zullen er vooralsnog niet komen. “Experimenteren doen we liever in een kleine kas”, zegt directeur Kees van Veen van Agrocare.

  Nieuwe technische ontwikkelingen zoals ontvochtigen met buitenlucht of diffuus glas zullen er vooralsnog niet komen. “Experimenteren doen we liever in een kleine kas”, zegt directeur Kees van Veen van Agrocare.

 • Op de plaats waar de kas moet komen stond de windmolen. Die moet dus worden verplaatst.

  Op de plaats waar de kas moet komen stond de windmolen. Die moet dus worden verplaatst.

 • De WKK-capaciteit wordt uitgebreid van 17 naar 24,5 MW. Daarom is er een nieuwe energieruimte nodig.

  De WKK-capaciteit wordt uitgebreid van 17 naar 24,5 MW. Daarom is er een nieuwe energieruimte nodig.

 • “Voor ons is wel of niet belichten geen discussie meer”, zegt Van Veen. “We komen in de winter gewoon product tekort.”

  “Voor ons is wel of niet belichten geen discussie meer”, zegt Van Veen. “We komen in de winter gewoon product tekort.”

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tuinder

  Het zou verboden moeten worden.

 • no-profile-image

  Pascal

  Betreft oude plannen die alleen paar jaar vertraagd zijn... Bij elkaar toch weer tenminste 75ha erbij!

 • no-profile-image

  Scholten

  Die tomatenboeren hebben echt mega jaren gehad, en als ik het zo hoor door heel het land staat er volgend jaar zeker 200 Ha meer tomaten alleen in ons land.. Succes..

 • no-profile-image

  koen saelens

  Hoe dom kun je zijn telkens na een beter jaar zo veel uit te breiden , zijn jullie dan echt nooit tevreden ??
  Ik heb in 1993 11000 m gebouwd en blijf daarbij , ben zeer tevreden , verdienen iets en gaan elk jaar een maand ( tijdens teeltwisseling) een maand op vakantie naar mijn schoonfamilie en de Filipijnen , en bezoeken dan ook steeds een ander land daar dichtbij.
  Waarom doen jullie dat eigenlijk in Nederland die grote bedrijven ? Je leeft toch maar één keer , beter er van genieten !
  Toch bedankt om onze markt kapot te maken . facebook = Analyn Corsiga

 • no-profile-image

  instinct

  Goed zo heren, en maar bouwen, ben benieuwd wie het over 2 jaar weer gedaan heeft ..?

 • no-profile-image

  kleine tuinder

  Succes heren

 • no-profile-image

  tinus

  hoe gek moet wezen om zo mega bedrijf neer te zette gaat zo door ze maken de hele tuinbouw kapot

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.