Glas

Foto & video

Enza opent demokas

Enza Zaden heeft vorige week donderdag zijn demokas aan de Oudcampseweg in De Lier geopend. Na Rijk Zwaan en Monsanto is Enza de derde zaadfirma die de tomatenrassen in de kas kan tonen, op afspraak. In de omgebouwde loods is bovendien het uitgestalde product goed te beoordelen. Met name voor buitenlandse bezoekers is het erg handig om op één locatie alle rassen bij elkaar te zien, aldus vertegenwoordiger Wim Buijks van Enza. Bekijk hier een foto-mpressie van de opening. Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Gerard Boonekamp

Foto

 • Voortaan kunnen telers, handelaren en retailers ook bij Enza in kort tijdsbestek een overzicht krijgen van de beschikbare tomatenrassen.

  Voortaan kunnen telers, handelaren en retailers ook bij Enza in kort tijdsbestek een overzicht krijgen van de beschikbare tomatenrassen.

 • Een groot doek schermt de toegang naar de kas af waar op een oppervlakte van 2.500 m2 66 rassen staan: de eigen rassen en per segment de standaardrassen van andere zaadfirma’s.

  Een groot doek schermt de toegang naar de kas af waar op een oppervlakte van 2.500 m2 66 rassen staan: de eigen rassen en per segment de standaardrassen van andere zaadfirma’s.

 • Door de demokas kan het zaadbedrijf nu het hele jaar aan bezoekers tonen wat het in huis heeft en hoe het groeit. Met het wegschuiven van het doek opent Henk Haitsma de demokas.

  Door de demokas kan het zaadbedrijf nu het hele jaar aan bezoekers tonen wat het in huis heeft en hoe het groeit. Met het wegschuiven van het doek opent Henk Haitsma de demokas.

 • In de sfeervol ingerichte bedrijfsloods worden de producten uitgestald voor een snelle beoordeling. Voor meer teeltdetails en ervaringsverhalen kan vervolgens een bezoek worden gebracht aan telers die praktijkrassen hebben staan.

  In de sfeervol ingerichte bedrijfsloods worden de producten uitgestald voor een snelle beoordeling. Voor meer teeltdetails en ervaringsverhalen kan vervolgens een bezoek worden gebracht aan telers die praktijkrassen hebben staan.

 • De rassendemo staat in een kas met Tastery-cherrytomaten waar 27 december is geplant. Het klimaat is dus gericht op de cherrytomaten.

  De rassendemo staat in een kas met Tastery-cherrytomaten waar 27 december is geplant. Het klimaat is dus gericht op de cherrytomaten.

 • Deze nieuwe pruimtomaat, E 24.34571, produceert ongeveer 10 procent meer als Savantas. Hoewel dat nog niet genoeg is om het ras Prunus van Monsanto in te halen, is het ras wel heel sterk op zijn groene delen, heel stevig en smaakvol.

  Deze nieuwe pruimtomaat, E 24.34571, produceert ongeveer 10 procent meer als Savantas. Hoewel dat nog niet genoeg is om het ras Prunus van Monsanto in te halen, is het ras wel heel sterk op zijn groene delen, heel stevig en smaakvol.

 • In het succesvolle segment van de snoeptomaatjes begint Enza aardig mee te tellen met het ras Garincha. Bij FrEsteem staat er al 12 hectare van. Hij geeft lange trossen, is heel smaakvol en goed houdbaar, aldus Wim Buijks.

  In het succesvolle segment van de snoeptomaatjes begint Enza aardig mee te tellen met het ras Garincha. Bij FrEsteem staat er al 12 hectare van. Hij geeft lange trossen, is heel smaakvol en goed houdbaar, aldus Wim Buijks.

 • Bij de cocktailtomaten is Campari nog steeds het vlaggenschip van Enza, maar er komen steeds meer rassen in de buurt, zoals deze Arlinta (E22.34575). Vooral de planteigenschappen zijn beter dan van Campari.

  Bij de cocktailtomaten is Campari nog steeds het vlaggenschip van Enza, maar er komen steeds meer rassen in de buurt, zoals deze Arlinta (E22.34575). Vooral de planteigenschappen zijn beter dan van Campari.

 • Deze E22.34585 heeft naast betere planteigenschappen ook een hogere productie dan Campari. De trosopbouw is misschien wat minder.

  Deze E22.34585 heeft naast betere planteigenschappen ook een hogere productie dan Campari. De trosopbouw is misschien wat minder.

 • Adoration komt misschien nog het dichtst bij Campari. Twee VDN-telers hebben er al 11 hectare van staan. Mooi geschakelde trossen, een korter en arbeidsvriendelijker gewas en een bijzonder goede smaak zijn de sterke punten van dit ras.

  Adoration komt misschien nog het dichtst bij Campari. Twee VDN-telers hebben er al 11 hectare van staan. Mooi geschakelde trossen, een korter en arbeidsvriendelijker gewas en een bijzonder goede smaak zijn de sterke punten van dit ras.

 • In de doos ziet het product er prachtig uit.

  In de doos ziet het product er prachtig uit.

 • De gevoeligheid voor goudspikkels is mogelijk een minpuntje.

  De gevoeligheid voor goudspikkels is mogelijk een minpuntje.

 • De dit jaar geïntroduceerde middentrostomaat Diamantino (totaal 50 hectare) lijkt aan de verwachtingen te voldoen. De vroege productie was goed en kwalitatief valt er weinig op aan te merken.

  De dit jaar geïntroduceerde middentrostomaat Diamantino (totaal 50 hectare) lijkt aan de verwachtingen te voldoen. De vroege productie was goed en kwalitatief valt er weinig op aan te merken.

 • De vleesttomaat Floyd (E27.33580) vindt vooral zijn weg bij telers in Turkije, Canada en de Verenigde Staten. De vruchtkwaliteit (sterk tegen krimpscheuren) en productie zijn hoog. Maar de rechtopstaande vruchtstelen zorgen voor prikschade als het oogst- en sorteersysteem niet wordt aangepast.

  De vleesttomaat Floyd (E27.33580) vindt vooral zijn weg bij telers in Turkije, Canada en de Verenigde Staten. De vruchtkwaliteit (sterk tegen krimpscheuren) en productie zijn hoog. Maar de rechtopstaande vruchtstelen zorgen voor prikschade als het oogst- en sorteersysteem niet wordt aangepast.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.