Glas

Foto & video

Aardwarmte voor Gebr. Duijvesteijn

Vorige week kwam bij Gebr.Duijvesteijn in Pijnacker de zeecontainer aan met de technische apparatuur voor het oppompen van de aardwarmte. Naar verwachting zal begin maart duidelijk worden hoeveel aardwarmte vanaf een diepte van 2300 meter kan worden opgepompt. Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Gerard Boonekamp

Foto

 • De bouwkeet op het terrein van Gebr. Duijvesteijn in Pijnacker is nog steeds in gebruik, maar als het goed is duurt dat niet lang meer.

  De bouwkeet op het terrein van Gebr. Duijvesteijn in Pijnacker is nog steeds in gebruik, maar als het goed is duurt dat niet lang meer.

 • De boorinstallatie ligt inmiddels op de vrachtwagen, maar dat betekent niet dat de technicus van Daldrup naar zijn volgende klus kan.

  De boorinstallatie ligt inmiddels op de vrachtwagen, maar dat betekent niet dat de technicus van Daldrup naar zijn volgende klus kan.

 • Vorige week donderdag arriveerde de zeecontainer met onder andere de pomp en frequentieregelaar.

  Vorige week donderdag arriveerde de zeecontainer met onder andere de pomp en frequentieregelaar.

 • Afzender is Canadian Advanced. De frequentieregelaar is nog al fors uitgevallen. De pomp heeft immers een vermogen van 0,6 MW.

  Afzender is Canadian Advanced. De frequentieregelaar is nog al fors uitgevallen. De pomp heeft immers een vermogen van 0,6 MW.

 • De lange smalle pomp wordt begin deze week in het boorgat van het retourwater gehangen om die schoon te maken en de doorstroming te testen.

  De lange smalle pomp wordt begin deze week in het boorgat van het retourwater gehangen om die schoon te maken en de doorstroming te testen.

 • De pomp wordt daarna omgehangen naar de zuigleiding en komt op een diepte van 250 meter te hangen. Hier wordt de waterdichte bescherming uitgeladen.

  De pomp wordt daarna omgehangen naar de zuigleiding en komt op een diepte van 250 meter te hangen. Hier wordt de waterdichte bescherming uitgeladen.

 • De retourput wordt goed schoon gemaakt voordat de elektriciens aan de slag kunnen.

  De retourput wordt goed schoon gemaakt voordat de elektriciens aan de slag kunnen.

 • In de technische ruimte werd vorige week nog volop gelast aan het leidingenwerk.

  In de technische ruimte werd vorige week nog volop gelast aan het leidingenwerk.

 • Er staan nu twee warmtewisselaars die kunnen worden vergroot en er is ruimte voor nog een derde.

  Er staan nu twee warmtewisselaars die kunnen worden vergroot en er is ruimte voor nog een derde.

 • De aansluiting voor een eventuele warmtepomp is ook al gemaakt. “We houden rekening met allerlei opties. Dat is goedkoper dan aanpassingen achteraf”, aldus Peet Duijvesteijn.

  De aansluiting voor een eventuele warmtepomp is ook al gemaakt. “We houden rekening met allerlei opties. Dat is goedkoper dan aanpassingen achteraf”, aldus Peet Duijvesteijn.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.