Glas

Foto & video 6 reacties

Telersbelangen bij FresQ weer voorop

Het besluit om op te stappen bij coöperatie Coforta van verkooporganisatie The Greenery is door 81 leden niet van de ene op de andere dag genomen. Onvrede sluimerde al sinds 2005 toen het met de verkoop van de paprika’s niet goed ging. Dat zegt Thijs Jasperse, sinds het begin betrokken bij de gesprekken met Coforta en The Greenery. De vragen en het wantrouwen van de betrokken telers bleven ook na talloze gesprekken met de bestuurders van de organisaties. De overstap naar FresQ zien de telers als een overgang waarbij de telersbelangen weer op plaats één komen te staan. Film en tekst: Engel Lameijer

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  joris

  aan zijn gezicht te zien gelooft Thijs zelf dat hij verstandige dingen zegt :-)

 • no-profile-image

  Theo Brakeboer

  Zo klinkt het toch alsof Coforta het vogeltje over het touwtje heeft laten wippen. Je zou binnen Coforta toch een constructie moeten kunnen vinden waarin de telers sturend zijn? Nu zijn de vertrokken telers in één klap een macht aan handelskennis kwijt, maar staat Coforta met lege handen.

 • no-profile-image

  joris

  De 81 telers moeten proberen zich bij een van de verkoopdochters van Fresq aan te sluiten, dat is bundeling.

 • no-profile-image

  JAN

  Ik dacht dat FreshQ ook een eigen handel heeft namelijk TNI. Dus Thijs klokpt dat wat je zegt.

 • no-profile-image

  Agrado, marketing en strategie

  In het filmpje geeft Thijs Jasperse aan dat de regie ligt bij FresQ en daarmee ook de regie over de verkoop. Daarbij stelt hij expliciet dat "dat allemaal niet zo spannend" is.
  Dat vraag ik mij af! Uiteindelijk draait het volgens mij toch weldegelijk om een goede verkoop en sterker nog, om een dusdanig goede regie dat je, voorheen lid bij Coforta, nu meer achterover kunt leunen omdat de zaken blijkbaar beter bij FreshQ zijn geregeld dan bij Coforta (in de verkoop).

  Misschien dat ik onvoldoende ben ingevoerd maar ik voorzie dat zonder een werkelijke verandering in manier denken binnen de sector dit niet het verschil gaat maken. Het lijkt me meer een protestactie vanuit machteloosheid over de huidige gang van zaken.
  We gaan het volgen...

  Bernhard Nanninga

 • no-profile-image

  Paprikateler

  Volgens mij waren die telers van Greenery naar Coforta gegaan om meer zeggenschap te krijgen. Zelfs de verkoper konden ze uitkiezen of brachten ze zelf mee. Spelregels waren ze mee accoord bij oprichting.
  Deze verkopers hebben het belabberd gedaan in de markt en die van The Greenery beter. Dat kunnen ze niet lijden en dus vertrekken ze naar FresQ. Wat een cub...Sucses ermee jongens van FresQ! waarschijnlijk krijgen jullie over één of twee jaar ook weer een trap na.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.