Glas

Foto & video laatste update:25 jan 2011

Veel zien en bespreken bij RZ-demo

Donderdag en vrijdag organiseerde Rijk Zwaan weer zijn jaarlijkse demodagen tomaat op het bedrijf van Harry Augustijn in Steenbergen. Het aantal nieuwe rassen was lager dan voorgaande jaren, nog steeds de nasleep van het vernietigen van alle proefpartijen van alle zaadhuizen als gevolg van een Clavibacter-alarm. Toch bleef er nog voldoende interessants over om te bekijken en te bediscussiëren. Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Gerard Boonekamp

Foto

 • De schuur van het demobedrijf van Harry Augustijn was dit jaar voor het laatst het toneel voor nuttige informatie uitwisseling en gezelligheid met een hapje en een drankje. Volgend jaar verhuist de demo naar het bedrijf van Leo van Meurs in Kwintsheul.

  De schuur van het demobedrijf van Harry Augustijn was dit jaar voor het laatst het toneel voor nuttige informatie uitwisseling en gezelligheid met een hapje en een drankje. Volgend jaar verhuist de demo naar het bedrijf van Leo van Meurs in Kwintsheul.

 • Mits goed ingepakt staat het de bezoekers vrij door de demokas te wandelen waar dit jaar weer bijna honderd variëteiten te zien waren.

  Mits goed ingepakt staat het de bezoekers vrij door de demokas te wandelen waar dit jaar weer bijna honderd variëteiten te zien waren.

 • Onder deskundige begeleiding, zoals hier van vertegenwoordiger John Verbruggen, konden de gewassen bekeken worden.

  Onder deskundige begeleiding, zoals hier van vertegenwoordiger John Verbruggen, konden de gewassen bekeken worden.

 • Vooral de grove trostomaten trokken veel aandacht. Kennelijk is de rassenkeuze hiervoor nog niet helemaal gemaakt.

  Vooral de grove trostomaten trokken veel aandacht. Kennelijk is de rassenkeuze hiervoor nog niet helemaal gemaakt.

 • Naast Endeavour, die zich dit jaar al redelijk bewezen heeft, staat in de demokas ook ‘kilo-knaller’ 72-489 RZ.

  Naast Endeavour, die zich dit jaar al redelijk bewezen heeft, staat in de demokas ook ‘kilo-knaller’ 72-489 RZ.

 • Bij de grove rassen waren doffere vruchten te zien. Maar dit valt eigenlijk erg mee als je bedenkt dat ze zijn gezet in de heetste periode van het jaar.

  Bij de grove rassen waren doffere vruchten te zien. Maar dit valt eigenlijk erg mee als je bedenkt dat ze zijn gezet in de heetste periode van het jaar.

 • Sommige grove rassen, zoals hier Beaumonde, laten hier en daar een bonkvrucht zien.

  Sommige grove rassen, zoals hier Beaumonde, laten hier en daar een bonkvrucht zien.

 • In het middensegment is het ras Mauritius (72-482 RZ) erbij gekomen, naast de succesvolle Cappricia. In smaak lijkt Mauritius echter geen verbetering gezien de cijfers van WUR.

  In het middensegment is het ras Mauritius (72-482 RZ) erbij gekomen, naast de succesvolle Cappricia. In smaak lijkt Mauritius echter geen verbetering gezien de cijfers van WUR.

 • Van Endeavour verwacht Rijk Zwaan wel een uitbreiding in areaal. Het ras heeft een goede productie, is sterk op gele kronen, op scheuren en is niet witkopgevoelig.

  Van Endeavour verwacht Rijk Zwaan wel een uitbreiding in areaal. Het ras heeft een goede productie, is sterk op gele kronen, op scheuren en is niet witkopgevoelig.

 • De troscherrytomaat Tastery heeft inmiddels Conchita vervangen als standaardras. Vooral in het najaar laat hij zien waarom: hij is niet gevoelig voor gele stengels en scheuren.

  De troscherrytomaat Tastery heeft inmiddels Conchita vervangen als standaardras. Vooral in het najaar laat hij zien waarom: hij is niet gevoelig voor gele stengels en scheuren.

 • Bij de specialties blinkt het 10 grams snoeptomaatje 72-150 RZ uit in zoetheid, terwijl pruimtomaatje 72-151 RZ een heel nette productie combineert met een prima presentatie en smaak.

  Bij de specialties blinkt het 10 grams snoeptomaatje 72-150 RZ uit in zoetheid, terwijl pruimtomaatje 72-151 RZ een heel nette productie combineert met een prima presentatie en smaak.

 • Mede dankzij het boekwerk vol cijfers is het ook voor inkopers van handelshuizen interessant te zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor niche-producten.

  Mede dankzij het boekwerk vol cijfers is het ook voor inkopers van handelshuizen interessant te zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor niche-producten.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.