Glas

Foto & video laatste update:25 jan 2011

Beleef het Tomato Experience Centre

De Ruiter Seeds (Monsanto) organiseerde deze week in ’s-Gravenzande voor de tiende keer een open dag in wat nu het Tomato Experience Centre heet. De bezoekers, waaronder veel uit het buitenland, konden ervaren hoe de gewassen er aan het eind van de teelt bij staan en hoe het product zich presenteert. In een smaaktest maakten ze uit wat het lekkerst is: groen of rood geoogste cherrytomaten, nagerijpt of zo van de plant.

Foto

 • Sinds Monsanto Seminis, De Ruiter Seeds en Western Seed heeft samengevoegd zijn in het Tomato Experience Centre nog meer hoogproductieve rassen te bewonderen.

  Sinds Monsanto Seminis, De Ruiter Seeds en Western Seed heeft samengevoegd zijn in het Tomato Experience Centre nog meer hoogproductieve rassen te bewonderen.

 • Van grove vleestomaat tot kleine cherrytomaten: in vrijwel ieder segment is de zaadfirma vertegenwoordigd.

  Van grove vleestomaat tot kleine cherrytomaten: in vrijwel ieder segment is de zaadfirma vertegenwoordigd.

 • De tomaten zijn in twee achtereenvolgende weken geoogst en op dit rek bewaard onder wit plastic. Dat geeft een aardig beeld van de houdbaarheid.

  De tomaten zijn in twee achtereenvolgende weken geoogst en op dit rek bewaard onder wit plastic. Dat geeft een aardig beeld van de houdbaarheid.

 • Voor de onderstammenproef was de rode loper weer uitgelegd. Bovenop de kar kon de verschillen in gewaskracht beoordeeld worden.

  Voor de onderstammenproef was de rode loper weer uitgelegd. Bovenop de kar kon de verschillen in gewaskracht beoordeeld worden.

 • Via een ‘quick-scan’ op de website www.rootmap.nl kan de optimale onderstamkeuze worden bepaald met kans op een hectare onderstamzaad naar keuze.

  Via een ‘quick-scan’ op de website www.rootmap.nl kan de optimale onderstamkeuze worden bepaald met kans op een hectare onderstamzaad naar keuze.

 • De retro-vleestomaat DRW 7749 wordt komend seizoen een hit in België en Nederland. Hij heeft een ouderwetse vorm maar voldoet aan moderne hoge kwaliteitseisen.

  De retro-vleestomaat DRW 7749 wordt komend seizoen een hit in België en Nederland. Hij heeft een ouderwetse vorm maar voldoet aan moderne hoge kwaliteitseisen.

 • De geribde vorm, dieprode kleur en glans zorgen voor een goed uiterlijk. Het diepliggende steeltje voorkomt prikschade. De zomerkwaliteit was beter dan bij de standaardrassen.

  De geribde vorm, dieprode kleur en glans zorgen voor een goed uiterlijk. Het diepliggende steeltje voorkomt prikschade. De zomerkwaliteit was beter dan bij de standaardrassen.

 • Het ras Prunus zal komend jaar waarschijnlijk hoofdras worden ten koste van Savantas. Grootste voordelen zijn de enorm hoge productie en de meeldauwresistentie.

  Het ras Prunus zal komend jaar waarschijnlijk hoofdras worden ten koste van Savantas. Grootste voordelen zijn de enorm hoge productie en de meeldauwresistentie.

 • Opmerkelijk hoog is ook de productie van de gedeukte cherrypruimtomaat DSC 2013. De smaak valt tegen voor een tomaatje met zo’n bijzonder uiterlijk.

  Opmerkelijk hoog is ook de productie van de gedeukte cherrypruimtomaat DSC 2013. De smaak valt tegen voor een tomaatje met zo’n bijzonder uiterlijk.

 • Jack Alblas zoekt voor zijn webwinkel naar bijzondere tomaatjes, maar heeft weinig kunnen vinden. “Het ziet er vaak leuk uit, maar de smaak valt toch wel erg tegen.”

  Jack Alblas zoekt voor zijn webwinkel naar bijzondere tomaatjes, maar heeft weinig kunnen vinden. “Het ziet er vaak leuk uit, maar de smaak valt toch wel erg tegen.”

 • De bezoekers beoordeelden de smaak van Favorita-cherrytomaatjes die groen, oranje of rood waren geplukt en korter of langer waren bewaard.

  De bezoekers beoordeelden de smaak van Favorita-cherrytomaatjes die groen, oranje of rood waren geplukt en korter of langer waren bewaard.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.