Glas

Foto & video laatste update:28 jan 2011

Desinfectiesluis verlaagt ziektedruk

Het desinfecteren van oogstkarren en fust kan een belangrijke bijdrage leveren bij het verlagen van de ziektedruk van bijzonder besmettelijke schimmels en bacteriën (zoals Clavibacter) en tegengaan van hun verspreiding. De desinfectiesluis van Frans Veugen Bedrijfshygiëne vindt de ontsmetting in-line plaats zonder dat het werkproces wordt verstoord. De karren worden bij het naar binnenrijden zo goed mogelijk schoon geblazen. Na het sluiten van de deuren verspreiden 4 nozzles gedurende een halve minuut een bijzonder fijne mist die diep doordringt in de oogstkratten. Na een minuut wachten start de afzuiging en weer een halve minuut later gaan de deuren open. Kijk hier voor de film. Door Gerard Boonekamp

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.