Glas

Foto & video laatste update:25 jan 2011

Buysman investeert in nieuwe loods

Een bedrijf waar afnemers met goed fatsoen konden worden ontvangen en energie had altijd al hun interesse. Dat maakte dat Piet Buysman in Andijk investeerde in een nieuwe loods. De werkruimte, trekhal voor bieslook en de koelcellen worden verwarmd en gekoeld met warmtewisselaars en pompen én verlicht door leds. Met de totale investering was 900.000 euro gemoeid. Bekijk de 17 foto’s en lees de bedrijfsreportage over Buysman in Groenten & Fruit Actueel van week 15.

Foto

 • Bieslook is de grootste teelt op kruidenkwekerij van Piet Buysman in Andijk en wordt nog uitsluitend geteeld in de trekhal van 140 m2 groot…

  Bieslook is de grootste teelt op kruidenkwekerij van Piet Buysman in Andijk en wordt nog uitsluitend geteeld in de trekhal van 140 m2 groot…

 • ….waar geteeld wordt op zeven lagen met ledverlichting. De bieslook wordt continu belicht. De leds gaan naar verwachting 10 tot 15 jaar mee.

  ….waar geteeld wordt op zeven lagen met ledverlichting. De bieslook wordt continu belicht. De leds gaan naar verwachting 10 tot 15 jaar mee.

 • Het klimaat in de trekhal wordt geregeld door de klimaatcomputer die ook de temperatuur in de kas regelt.

  Het klimaat in de trekhal wordt geregeld door de klimaatcomputer die ook de temperatuur in de kas regelt.

 • In het dak van de trekhal zijn drie ventilatiemogelijkheden gemaakt om te kunnen ontvochtigen. Dat is te vergelijken met luchtramen in een kas. Ze worden aangestuurd door een klimaatcomputer.

  In het dak van de trekhal zijn drie ventilatiemogelijkheden gemaakt om te kunnen ontvochtigen. Dat is te vergelijken met luchtramen in een kas. Ze worden aangestuurd door een klimaatcomputer.

 • Warmtepompen en warmtewisselaars zorgen voor het verwarmen of koelen van het water dat door buizen stroomt…

  Warmtepompen en warmtewisselaars zorgen voor het verwarmen of koelen van het water dat door buizen stroomt…

 • …de buizen van het gesloten systeem liggen in de vloer van de schuur, vergelijkbaar met het systeem van vloerverwarming in huizen.

  …de buizen van het gesloten systeem liggen in de vloer van de schuur, vergelijkbaar met het systeem van vloerverwarming in huizen.

 • Alle ruimten in de loods zijn voorzien van leds die tot acht meter hoog hangen. Het witte licht van de leds is te vergelijken met natuurlijk daglicht.

  Alle ruimten in de loods zijn voorzien van leds die tot acht meter hoog hangen. Het witte licht van de leds is te vergelijken met natuurlijk daglicht.

 • Kwekerij Buysman is een echt familiebedrijf.

  Kwekerij Buysman is een echt familiebedrijf.

 • In de schuur hangen 28 armaturen voorzien van reflectoren.

  In de schuur hangen 28 armaturen voorzien van reflectoren.

 • Het bassin buiten is 600 kuub en bevoorraad een gesloten watersysteem op het bedrijf. Het water wordt gebruikt voor het spoelen van de pollen.

  Het bassin buiten is 600 kuub en bevoorraad een gesloten watersysteem op het bedrijf. Het water wordt gebruikt voor het spoelen van de pollen.

 • De kwekerij is gevestigd in de West-Friese polder onder de rook van Amsterdam in een gebied waar van oudsher vollegrondsgroenten worden geteeld.

  De kwekerij is gevestigd in de West-Friese polder onder de rook van Amsterdam in een gebied waar van oudsher vollegrondsgroenten worden geteeld.

 • De nieuwe loods aan de buitenzijde met het kantoor en de kantine. Een van de redenen voor Buysman om te investeren was om afnemers fatsoenlijk te kunnen ontvangen op een duurzaam en op de toekomst gericht bedrijf.

  De nieuwe loods aan de buitenzijde met het kantoor en de kantine. Een van de redenen voor Buysman om te investeren was om afnemers fatsoenlijk te kunnen ontvangen op een duurzaam en op de toekomst gericht bedrijf.

 • In de aangrenzende kassen worden ook een reeks aan andere kruiden geteeld, zoals Basilicum. Mark (l) en Erik Buijsman selecteren de verkooprijpe plantjes.

  In de aangrenzende kassen worden ook een reeks aan andere kruiden geteeld, zoals Basilicum. Mark (l) en Erik Buijsman selecteren de verkooprijpe plantjes.

 • Naast Basilicum wordt er ook Perilla, peterselie, munt, rode Basilicum, dille, koriander en citroenbasilicum geteeld.

  Naast Basilicum wordt er ook Perilla, peterselie, munt, rode Basilicum, dille, koriander en citroenbasilicum geteeld.

 • In de kas was extra ondernet nodig om het systeem gesloten te maken.

  In de kas was extra ondernet nodig om het systeem gesloten te maken.

 • Buysman heeft vaste afnemers voor zijn kruiden…

  Buysman heeft vaste afnemers voor zijn kruiden…

 • …en een vaste klantenkring.

  …en een vaste klantenkring.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.