Glas

Foto & video laatste update:25 jan 2011

Welkom bij glastuinbouw Plukmade!

Druk was het gisteren in de Plukmadese Polder, letterlijk het glastuinbouwgebied onder de rook van de Amercentrale in Geertruidenberg. De bezoekers werden op 10 verschillende bedrijven in de watten gelegd, onder andere bij trostomatenkwekerij Meer Camp, Komkommerkwekerij Van Winden en plantenkwekerij WPK.

Foto

 • Welkom bij Glastuinbouw Plukmade! Het thema ‘mooi., lekker en gezond’ kon hier gisteren zonder bezwaar worden uitgebreid tot ‘mooi, lekker, gezond en winderig’. Dat maakte dat relatief veel bezoekers met de auto naar de Plukmadese Polder kwamen. Dat ging zonder problemen, door de ruime opzet van de wegen in dit gebied.

  Welkom bij Glastuinbouw Plukmade! Het thema ‘mooi., lekker en gezond’ kon hier gisteren zonder bezwaar worden uitgebreid tot ‘mooi, lekker, gezond en winderig’. Dat maakte dat relatief veel bezoekers met de auto naar de Plukmadese Polder kwamen. Dat ging zonder problemen, door de ruime opzet van de wegen in dit gebied.

 • Tomatenkwekerij Meerkamp aan de Plukmadeseweg , sinds januari 2009 in Made in bedrijf. Dirk Pieter van der Meer en drie broers hebben ook nog bedrijven in Zeeland en in het Westland.

  Tomatenkwekerij Meerkamp aan de Plukmadeseweg , sinds januari 2009 in Made in bedrijf. Dirk Pieter van der Meer en drie broers hebben ook nog bedrijven in Zeeland en in het Westland.

 • uitverkocht.

  uitverkocht.

 • De trostomaten staan in een kas van 6,10 meter poothoogte met energiescherm. De verwarming is onder andere gewaarborgd met een wkk van 5 megaWatt thermisch vermogen, en 2 megaWatt electrisch vermogen, een restwarmte-aansluiting met de nabijgelegen Amercentrale (5 MW/thermisch) en een back-up ketel van 10 miljoen Kcal.

  De trostomaten staan in een kas van 6,10 meter poothoogte met energiescherm. De verwarming is onder andere gewaarborgd met een wkk van 5 megaWatt thermisch vermogen, en 2 megaWatt electrisch vermogen, een restwarmte-aansluiting met de nabijgelegen Amercentrale (5 MW/thermisch) en een back-up ketel van 10 miljoen Kcal.

 • De warmtewisselaar voor restwarmte van de Amercentrale

  De warmtewisselaar voor restwarmte van de Amercentrale

 • Een handeltje bij komkommerkwekerij Van Winden aan het Groentepad

  Een handeltje bij komkommerkwekerij Van Winden aan het Groentepad

 • tegen een prijs waar iedereen gelukkig van wordt.

  tegen een prijs waar iedereen gelukkig van wordt.

 • hommels achter glas

  hommels achter glas

 • Hoe komkommers geplukt worden, hoe vaak, wat een goede komkommer is, wat een verkeerde komkommer is, hoe veel mensen er werken, hoe het gewas wordt verzorgd, of komkommer telen leuk is, of het voldoende geld opbrengt…. Waarom ze geen betere prijs krijgen, of dat niet vervelend is, waarom de supermarkt niet meer wil betalen, waarom dat onredelijk is.

  Hoe komkommers geplukt worden, hoe vaak, wat een goede komkommer is, wat een verkeerde komkommer is, hoe veel mensen er werken, hoe het gewas wordt verzorgd, of komkommer telen leuk is, of het voldoende geld opbrengt…. Waarom ze geen betere prijs krijgen, of dat niet vervelend is, waarom de supermarkt niet meer wil betalen, waarom dat onredelijk is.

 • Bij de WPK aan het Schanseind kweken ze al heel lang groenteplanten (tomaat, komkommer, sluitkool, spruitkool, selderij) , en sinds 7 jaar een sortiment sierteeltproducten onder de naam House & Garden. De mededeling bij binnenkomst is daarom des te verrassender

  Bij de WPK aan het Schanseind kweken ze al heel lang groenteplanten (tomaat, komkommer, sluitkool, spruitkool, selderij) , en sinds 7 jaar een sortiment sierteeltproducten onder de naam House & Garden. De mededeling bij binnenkomst is daarom des te verrassender

 • De WPK heeft een kantine met een toog die in de kroeg niet zou misstaan. In het kader van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

  De WPK heeft een kantine met een toog die in de kroeg niet zou misstaan. In het kader van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Eviek van der Arend spreekt voor zich

  Eviek van der Arend spreekt voor zich

 • even wat spelregels

  even wat spelregels

 • Een dollemansrit

  Een dollemansrit

 • Met kinderen die het allemaal schitterend vinden

  Met kinderen die het allemaal schitterend vinden

 • achtereenvolgens een uitzetwagen voor groenteplanten, een wijderzetwagen voor groenteplanten, een uitzetvork voor potplanten, en een vast vork voor potplanten. Dat je het maar even weet.

  achtereenvolgens een uitzetwagen voor groenteplanten, een wijderzetwagen voor groenteplanten, een uitzetvork voor potplanten, en een vast vork voor potplanten. Dat je het maar even weet.

 • Recycling

  Recycling

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.