Glas

Foto & video laatste update:25 jan 2011

‘Meters maken’ in Agriport A7

Het glastuinbouwgebied Agriport A7 in de Wieringermeer deed dit jaar voor het eerst mee met Kom in de Kas. Er kwamen veel mensen met de auto. Lopend is ook wel wat ver gezien de enorme schaalgroottes in de polder. Foto’s: Ellis Langen

Foto

 • Het glastuinbouwgebied Agriport A7 deed dit jaar voor het eerst mee met Kom in de Kas. Er deden twee glasbedrijven mee: tomatenbedrijf Agro Care en paprikakwekerij Helderman. Bij binnenkomst kregen de bezoekers een folder met daarin de gegevens van de bedrijven.

  Het glastuinbouwgebied Agriport A7 deed dit jaar voor het eerst mee met Kom in de Kas. Er deden twee glasbedrijven mee: tomatenbedrijf Agro Care en paprikakwekerij Helderman. Bij binnenkomst kregen de bezoekers een folder met daarin de gegevens van de bedrijven.

 • Bij paprikabedrijf Helderman was het zaterdag tegen een uur of twaalf nog rustig, maar later werd het drukker. Helderman kreeg voor uitleg aan de bezoeker hulp van telers die ook een bedrijf hebben in het gebied.

  Bij paprikabedrijf Helderman was het zaterdag tegen een uur of twaalf nog rustig, maar later werd het drukker. Helderman kreeg voor uitleg aan de bezoeker hulp van telers die ook een bedrijf hebben in het gebied.

 • Middels een videopresentatie kreeg de bezoeker een beeld van het intern transport op het bedrijf.

  Middels een videopresentatie kreeg de bezoeker een beeld van het intern transport op het bedrijf.

 • In de technische ruimten werd uitleg gegeven over onder andere wkk’s….

  In de technische ruimten werd uitleg gegeven over onder andere wkk’s….

 • .en ook wat dat de mensen in de buurt oplevert.

  .en ook wat dat de mensen in de buurt oplevert.

 • In de corridor staat een pijl richting de dekwasser. En als je dan omhoog kijkt…

  In de corridor staat een pijl richting de dekwasser. En als je dan omhoog kijkt…

 • …staat hij daar dan.

  …staat hij daar dan.

 • Mensen konden recepten meenemen voor gerechten met paprika, maar degene die zich er wat makkelijker van af wilde maken, kon een pakje Honig-groentensoep meekrijgen.

  Mensen konden recepten meenemen voor gerechten met paprika, maar degene die zich er wat makkelijker van af wilde maken, kon een pakje Honig-groentensoep meekrijgen.

 • Bij Helderman kon men een paprikasoepje uit proberen. Gemaakt van gele paprika’s van Helderman. De kosten voor deze lekkernij? Twee euro per kopje.

  Bij Helderman kon men een paprikasoepje uit proberen. Gemaakt van gele paprika’s van Helderman. De kosten voor deze lekkernij? Twee euro per kopje.

 • Bij de soep nog een kleine versnapering. Stokbrood met een beetje paprikamayonaise.

  Bij de soep nog een kleine versnapering. Stokbrood met een beetje paprikamayonaise.

 • Agro Care, een tomatenbedrijf van 30 hectare deed ook mee.

  Agro Care, een tomatenbedrijf van 30 hectare deed ook mee.

 • De bezoeker kon zo’n honderd meter de kas inlopen. Achterin stond een tafel met daarop de uitleg van de biologische bestrijding.

  De bezoeker kon zo’n honderd meter de kas inlopen. Achterin stond een tafel met daarop de uitleg van de biologische bestrijding.

 • Philip van Antwerpen geeft graag uitleg over de beestjes en zijn teelt.

  Philip van Antwerpen geeft graag uitleg over de beestjes en zijn teelt.

 • Bij Agro Care hadden ze rood lint opgehangen. Ook konden de bezoekers op verschillende plekken het bezoekersreglement lezen; niet van de paden af gaan en geen producten of planten aanraken in verband met hygieneregels.

  Bij Agro Care hadden ze rood lint opgehangen. Ook konden de bezoekers op verschillende plekken het bezoekersreglement lezen; niet van de paden af gaan en geen producten of planten aanraken in verband met hygieneregels.

 • Een hele pallet vol met ballonnen stond in de corridor klaar voor de kleintjes.

  Een hele pallet vol met ballonnen stond in de corridor klaar voor de kleintjes.

 • Agro Care had veel moeite gedaan om de bezoeker ook de technische zaken op een tuinbouwbedrijf uit te leggen. Zo hingen er her en der informatiebladen met duidelijke info. Hier de UV-ontsmetter. Die trok veel bekijks.

  Agro Care had veel moeite gedaan om de bezoeker ook de technische zaken op een tuinbouwbedrijf uit te leggen. Zo hingen er her en der informatiebladen met duidelijke info. Hier de UV-ontsmetter. Die trok veel bekijks.

 • Vlak bij Agro Care kon men ‘in de schuur’ komen kijken.

  Vlak bij Agro Care kon men ‘in de schuur’ komen kijken.

 • Kunstenares Severine Amsing maakte een expositie over de drastische ontwikkeling van de polder en de geschiedenis ervan. In de oude boerderij waar haar opa en oma hadden gewoond, leidde ze de mensen rond in de geschiedenis van deze familie. Dat deed ze met behulp van geluidsfragmenten her in der in de boerderij.

  Kunstenares Severine Amsing maakte een expositie over de drastische ontwikkeling van de polder en de geschiedenis ervan. In de oude boerderij waar haar opa en oma hadden gewoond, leidde ze de mensen rond in de geschiedenis van deze familie. Dat deed ze met behulp van geluidsfragmenten her in der in de boerderij.

 • Omdat Agriport A7 nu ook bestaat uit kassen, kon ook een kas op deze expositie niet ontbreken.

  Omdat Agriport A7 nu ook bestaat uit kassen, kon ook een kas op deze expositie niet ontbreken.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.