Glas

Foto & video laatste update:23 mrt 2010

Langste plantenbak van 1030 meter

Geen groenteplantje te zien in de Langste Plantenbak Ter Wereld. Desalniettemin straalt dit initiatief van de Westlandse tuinbouwschooljuf Mirjam van der Meer en viooltjeskweker Peter van der Plas positief af op de gehele Nederlandse tuinbouw. Of toch in ieder geval op de Westlandse glastuinbouw. Wie live het lentegevoel wil krijgen: de bak van een kilometer lang is te vinden langs de zogeheten Bloemenroute, ook wel bekend als de Veilingroute, de N222 tussen de twee rotondester hoogte van Honselersdijk. Bron: gfactueel.nl – Auteur: Ton van der Scheer

Foto

 • In 1030 veenbaaltjes pasten volgens onze berekeningen zo’n 7210 paarse en gele viootljes, goed voor een wereldrecord.

  In 1030 veenbaaltjes pasten volgens onze berekeningen zo’n 7210 paarse en gele viootljes, goed voor een wereldrecord.

 • Op zaterdag 20 maart vanaf 7 uur ’s ochtends geplant door zo’n 100 vrijwilligers, onder wie deze drie meiden van de Daltonschool in Naaldwijk.

  Op zaterdag 20 maart vanaf 7 uur ’s ochtends geplant door zo’n 100 vrijwilligers, onder wie deze drie meiden van de Daltonschool in Naaldwijk.

 • Nog wat vrijwilligers schuilen na gedane arbeid in een van de meesukkelende vrachtwagens op de voor vandaag afgesloten N222.

  Nog wat vrijwilligers schuilen na gedane arbeid in een van de meesukkelende vrachtwagens op de voor vandaag afgesloten N222.

 • Het laatste stukje bak moet nog gelegd worden: de goot ligt er al, nu de slang en de stekertjes nog. Zodat de viooltjes de hele zomer lang gedruppeld kunnen worden.

  Het laatste stukje bak moet nog gelegd worden: de goot ligt er al, nu de slang en de stekertjes nog. Zodat de viooltjes de hele zomer lang gedruppeld kunnen worden.

 • Wachtend op het officiële moment van die laatste paar viootljes en de meting door de notaris kon er ook nog poffertjes worden gegeten voor het goede doel.

  Wachtend op het officiële moment van die laatste paar viootljes en de meting door de notaris kon er ook nog poffertjes worden gegeten voor het goede doel.

 • De laatste 100 meter werd mede volgemaakt door Rob, Romeo en Lodewijk van het televisieprogramma Tuinruimers. (foto Gerard Vlekke)

  De laatste 100 meter werd mede volgemaakt door Rob, Romeo en Lodewijk van het televisieprogramma Tuinruimers. (foto Gerard Vlekke)

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.