Glas

Foto & video 2 reactieslaatste update:25 jan 2011

Los van grond kwaliteitssla telen

Tijdens de landelijke sladag was er volop belangstelling voor het Dry Hydroponics systeem in ontwikkeling, waarmee onder andere de kostprijs, de hoeveelheid energie per eenheid product en het gewasbeschermingsmiddelengebruik teruggebracht kunnen worden.

Foto

 • Het Dry Hydroponics teeltsysteem, met op water drijvende platen met planten, verbetert de kwaliteit en maakt automatisering mogelijk.

  Het Dry Hydroponics teeltsysteem, met op water drijvende platen met planten, verbetert de kwaliteit en maakt automatisering mogelijk.

 • Planten staan op het eind van de teelt ruimer dan in de startfase. Door de hogere plantdichtheid in het begin kunnen gemiddeld meer planten/m2 geoogst worden.

  Planten staan op het eind van de teelt ruimer dan in de startfase. Door de hogere plantdichtheid in het begin kunnen gemiddeld meer planten/m2 geoogst worden.

 • Door met planthouders te werken, wordt mechanisatie mogelijk zonder plant of wortels te beschadigen.

  Door met planthouders te werken, wordt mechanisatie mogelijk zonder plant of wortels te beschadigen.

 • Holle kamers onderin de drijvende platen zorgen dat de wortels nooit zuurstofgebrek krijgen.

  Holle kamers onderin de drijvende platen zorgen dat de wortels nooit zuurstofgebrek krijgen.

 • Tot nu toe is alleen water met meststoffen bijgevuld. Verversing van het water in de vijvers is na een half jaar telen nog niet nodig.

  Tot nu toe is alleen water met meststoffen bijgevuld. Verversing van het water in de vijvers is na een half jaar telen nog niet nodig.

 • Op het eind moeten, met minder en prettiger arbeid, kwalitatief goede kroppen sla geoogst kunnen worden waarvan de teelt beter stuurbaar is.

  Op het eind moeten, met minder en prettiger arbeid, kwalitatief goede kroppen sla geoogst kunnen worden waarvan de teelt beter stuurbaar is.

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Salvador Josef

  Bitte schicken!

 • no-profile-image

  ronald kalter

  Zou ook wat voor de trek van witlof kunnen zijn.

  Witlof Withlove cv
  Ronald Kalter
  06 51114725

Of registreer je om te kunnen reageren.