Doorgaan naar artikel

Markt: Paprikaprijs stabiliseert

De dalende klokprijzen van rode paprika’s vlakten deze week af.

Na een prijspiek van € 3,40 tot € 3,80 per kilo rond 23 maart, daalden de dagprijzen bij rode paprika’s weer snel. De klok-richtprijs kwam vorige week uit op € 1,38 per kilo bij ZON fruit & vegetables. Deze week trokken de prijzen weer wat aan. De prijs kwam op 5 april uit op € 1,45 per kilo voor de 221/261-sortering.

Dezelfde trend als vorig jaar

De stevige prijspiek in de tweede helft van maart komt sterk overeen met de prijstendens van vorig jaar, al gebeurde dat toen op hogere prijsniveaus met een piek die naar de € 5 per kilo liep. In 2020 was daarentegen juist sprake van een forse prijsdip, met richtprijzen rond een euro per kilo.

Vorig jaar liepen de kiloprijzen tussen half april en eind april weer op, richting een piek van € 3,30 tot € 3,40. Zo’n opgaande prijsbeweging viel in 2020 ruim een week eerder.

Spaanse paprika’s

Op Spaanse veilingen in Almería zaten de prijzen voor rode paprika net na half maart nog op € 1,64 per kilo. Daarna zakte de prijs weg. Eind vorige week kwam de prijs nog maar net boven de 70 cent per kilo uit. De prijs trok op 4 april heel licht aan naar 73 cent per kilo.

AH en Jumbo bieden rode paprika’s aan voor € 1,09 per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin