Doorgaan naar artikel

Markt: Prijs komkommer stijgt verder

Eind december zat de richtprijs voor de klok nog op 40 cent per komkommer. Daarna trokken de prijzen aan tot net boven een € 1,00 per stuk.

Maandag 24 januari kwam de richtprijs voor 40‘ers voor de klok bij The Greenery en BelOrta net boven de euro per stuk uit.

Omslagpunt

Ook voorgaande jaren was er in januari sprake van stijgende prijzen. De verwachting was dat prijzen van komkommers dit jaar wat meer zouden aantrekken, met het oog op minder belicht areaal vanwege de hoge gasprijzen. Dat is echter niet het geval. Vorig jaar piekten de dagprijzen half januari al naar € 1,30 per stuk. Ook in 2019 werd die klokprijs rond deze datum gehaald.

Afgelopen jaren was rond deze datum sprake van een omslag. Na de periode van prijsstijgingen zette een gemiddeld aflopende prijstendens in. Die liep door tot eind april. Al zaten daar onderweg nog enkele aardige tussentijdse prijspieken in. Het is dus afwachten of die prijsomslag zich ook nu weer gaat voordoen rond deze tijd. De prijsdaling van € 1,03 maandag 24 januari naar 97 cent per stuk op dinsdag 25 januari kan daarvan een voorbode zijn.

Prijs Spaanse komkommers fluctueert

Op veilingen in de Spaanse tuinbouwprovincie Almería lag de prijs begin vorige week nog tegen de € 1,40 per kilo, om later te stijgen naar € 1,78 per kilo. Deze week zakte de prijs weer iets weg naar een middenprijs van € 1,61 per kilo. Bij ZON fruit & vegetables werden Spaanse 400 grams komkommers in kratten geveild voor rond 90 cent per stuk. De prijs in dozen lag daar net boven, de prijs voor komkommers in kratten er net eronder.

Komkommers in de supermarkt

Albert Heijn en Jumbo bieden komkommers aan voor 95 en 99 cent per stuk. Volgens supermarktscanner.nl stabiliseerden komkommerprijzen in januari in de supermarkten. In de loop van december stegen ze nog 10 cent.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin