Doorgaan naar artikel

Markt: Tomatenprijs gezakt

Deze week zijn de klokprijzen bij tomaat weer gedaald.

Richtprijzen bij tomaten in het middensegment voor de klok waren deze week opgelopen naar rond de 80 cent per kilo. Grove trostomaten zaten daar net boven. Eind juni was dat nog ongeveer 50 cent per kilo. Het prijsverloop van dit jaar is de afgelopen periode redelijk vergelijkbaar met de trendlijn van 2019. Vorig jaar was het prijsniveau vanaf half juni een stuk minder gunstig, met klokprijzen die slechts tussen de 15 en 30 cent per kilo schommelden.

Op Spaanse veilingen in Almería werden trostomaten vorige week, aan het eind van het Spaanse teeltseizoen, geveild voor rond 45 cent per kilo.

Prijsdip

Twee jaar geleden vielen de prijzen rond deze tijd van 80 cent terug naar nog geen 30 cent per kilo, om daarna weer aan te trekken naar een piekje dat eind juli bij sommige afzetorganisaties op € 1,50 per kilo uit kwam. Het is afwachten of de huidige prijstrend hierin nog steeds de lijn van 2019 blijft volgen. Afgelopen dagen was al wel een prijsdaling waar te nemen, die vandaag uitkwam op 55 cent per kilo.

AH en Jumbo bieden trostomaten aan voor € 1,99 per vijf stuks, waarbij Jumbo een actie heeft van twee verpakkingen voor € 3,00.

Stel zelf marktgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin