Glas

Achtergrond

Markt: Afvlakking prijzen paprika

Na doorgaande prijsstijgingen zijn de klokprijzen bij gele paprika weer iets gezakt.

Na de eerste week van juni zaten de klokprijzen bij gele paprika’s nog rond de 80 cent per kilo. Daarna bleven de dagprijzen aantrekken, om rond 25 juni net boven de € 2 per kilo per kilo uit te komen. Voor sommige sorteringen en veilingen was dat nog een paar dubbeltjes hoger. Daarna begonnen de prijzen af te vlakken of weer iets terug te zakken. De klokprijs bij ZON kwam op 1 juli uit op € 1,84 per kilo.

De Spaanse veilingen in Almería meldden half juni de laatste aanvoeren van gele paprika, met prijzen die toen vanaf begin juni al gezakt waren van 50 naar 22 cent per kilo.

Piek of dal in klokprijzen

Het huidige hogere prijsniveau komt overeen met de trend van twee jaar geleden, al waren prijzen toen nog hoger. In 2019 zakten prijzen daarna weg naar een prijsniveau van net boven de euro per kilo half juli. Vorig jaar kwamen dagprijzen daar half juli ook op uit, maar in 2020 werd dat voorafgegaan door een prijsdal in plaats van een piek. Begin juli zaten klokprijzen toen slechts rond 53 cent per kilo.

AH biedt gele paprika’s op de website aan voor 99 cent per kilo.

Stel zelf marktgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.