Glas

Achtergrond

Markt: Tomatenprijs stijgt

De klokprijzen bij trostomaat trekken aan.

De dagprijzen van de twee voorgaande jaren bij trostomaat liepen tot half juni redelijk gelijk op. Daarna werden ze tegengesteld. Vorig jaar trad na half juni een daling op, die begin juli resulteerde in klokprijzen die nog maar net boven de 10 cent per kilo uitkwamen. In 2019 stegen de prijzen daarentegen juist, om eind juni naar een piek van 80 cent per kilo op te klimmen.

Stijgende lijn gevolgd

Dit jaar lijkt de prijstendens die positievere lijn van twee jaar geleden te volgen. De afgelopen periode was een stijgende prijstendens te zien. Begin deze week kwam de richtprijs van middelgrove trostomaten voor de klok uit op 65 cent per kilo. Op donderdag 24 juni zakte deze wel weer iets, naar 56 cent per kilo.

Op Spaanse veilingen in Almería trokken klokprijzen aan van 34 cent per kilo vorige week naar 52 cent per kilo op 23 juni.

AH en Jumbo bieden trostomaten aan voor € 1,99 per vijf stuks verpakt, waarbij Jumbo een voordeelactie heeft van twee verpakkingen voor € 3.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen op GFactueel.

Of registreer je om te kunnen reageren.