Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs gezakt

Na een prijspiekje zijn er weer dalende klokprijzen te zien bij komkommer.

Eind vorige week zat de richtprijs voor 400 grams komkommers voor de klok bij The Greenery nog even op 34 cent per stuk, een tijdelijke prijsopleving die volgde op een periode van afglijdende dagprijzen. Tussen 10 mei en 26 mei liepen klokprijzen terug van 40 cent per stuk naar net boven de 20 cent.

Daling in lijn met tendens

De klokprijs zakte op 2 juni naar een stuksprijs van 24 cent. Vandaag lijkt een dagprijs van 26 cent een verdere daling nog op te willen houden. Zo’n daling zou wel in lijn zijn met de tendens van de afgelopen twee jaar in deze periode. Toen zakten de stuksprijzen vanaf eind mei, vorig jaar iets eerder en in sterkere mate dan in 2019. Rond half juni gingen de prijzen daarna vanaf ongeveer 15 cent per stuk weer aantrekken richting gunstiger prijsniveaus.

Op de Spaanse veilingen in Almería schommelen klokprijzen de laatste veildagen rond de 20 cent per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.