Glas

Achtergrond

Markt: Prijs sla daalt

Klokprijzen van glassla daalden de afgelopen periode. Deze neerwaartse trend is elk jaar te zien.

Twee weken geleden bewogen de klokprijzen voor kropsla uit de kas nog tussen 70 en 80 cent per stuk. Daarna begon een gemiddeld neerwaartse prijsbeweging. Al verliep dat met de nodige op en neer gaande dagprijzen. Op woensdag 5 mei kwam de klokrichtprijs uit op 21 tot 23 cent per krop, waarmee de dagprijs flink onder het prijsniveau van dezelfde periode vorig jaar zakte.

Prijzen blijven dalen

Een gemiddeld dalende prijslijn, na half april, was ook de voorgaande twee jaren waar te nemen. Vorig jaar gingen vanaf begin juni prijzen van rond 10 cent per stuk meedoen. In 2019 zakte de prijs al rond begin mei terug naar prijzen op dat niveau.

Albert Heijn en Jumbo bieden kropsla aan voor een consumentenprijs van 75 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken samen voor sla.

Of registreer je om te kunnen reageren.