Glas

Achtergrond

Markt: komkommerprijs redelijk stabiel

Klokprijzen van komkommers schommelen al een paar weken binnen een vrij beperkte bandbreedte.

De laatste tijd bewogen komkommerprijzen zich voor het grootste deel tussen de 30 en 35 cent per stuk. Alleen rond 11 maart trokken 40ers bij The Greenery heel even door naar een stuksprijs voor de klok van net boven de 40 cent.

Anders dan andere jaren

Voorgaande jaren was in de laatste helft van maart een meer uitgesproken prijspiek waar te nemen, naar zo’n 50 cent. Gevolgd door een stevige prijsval aan het eind van maart. Daarna bleven de uitbetaalprijzen in april onder de 20 cent per stuk hangen. Het is afwachten of de klokprijzen komende periode ook dat lagere prijsniveau van de voorgaande jaren gaan volgen. Vandaag waren richtprijzen voor de klok bij The Greenery voor de 40ers sortering al wel gezakt naar 17 tot 23 cent per stuk, wat een indicatie in die richting zou kunnen zijn.

Prijsdaling bij Spaanse komkommers

Bij Spaanse komkommers in Almeria is een teruggang in veilingprijzen te zien. Waar tot een week geleden nog prijzen van 50 cent of meer per kilo werden betaald, zakte dat weg naar 20 cent per kilo gisteren.

AH en Jumbo bieden komkommers aan voor 69 cent per stuk, waarbij Albert Heijn een actie heeft van twee stuks voor een euro.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.