Glas

Achtergrond

Markt: Prijzen rode paprika fors gestegen

Eind maart piekten de klokprijzen van rode paprika richting € 5 per kilo. Half april daalden de naar € 1,40 per kilo. Daarna trokken de prijzen opnieuw aan.

Woensdag 28 april werden hoge klokprijzen voor rode paprika gemeld, variërend van € 3,20 tot € 3,50 per kilo, afhankelijk van de maatsortering. Verschillende telers geven aan groene vruchten te hebben hangen die nog op doorkleuring wachten. Donderdag 29 april hebben de dagprijzen weer iets ingeleverd. De richtprijs voor de klok bleef op of net boven € 3,10 per kilo hangen.

Prijspiek op ander moment

Vorig jaar trad iets eerder in de maand een prijspiek op, rond 20 april. In 2019 was dat juist iets later, bij de overgang van april naar mei. In beide jaren waren half mei de klokprijzen weer tot onder € 1,40 per kilo weggezakt.

Op veilingen in Almería (Spanje) zijn klokprijzen deze week gedaald naar € 1,28 per kilo, waar ze eerder op of tegen de € 1,33 per kilo opbrachten.

Jumbo en Albert Heijn bieden rode paprika’s aan voor respectievelijk 95 en 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika

Of registreer je om te kunnen reageren.