Glas

Achtergrond

Markt: Prijzen paprika dalen fors

Klokprijzen van rode paprika’s zijn flink omlaag gegaan na een ongebruikelijke prijspiek rond Pasen.

Rond Pasen schoten dagprijzen voor rode paprika door naar bijna € 5 per kilo. Na deze ongebruikelijke hoge prijspiek daalden de prijzen weer. Begin vorige week zakten ze al weer onder de prijsniveaus waarmee het paprikaseizoen rond half maart begon. Gisteren kwam de richtprijs voor de klok bij ZON op € 1,35 per kilo uit voor de 181/22-sortering en op € 1,48 voor de 161/181-diameter.

Tegenovergestelde prijzen in 2020

Vorig jaar was de prijsontwikkeling precies tegenovergesteld. Toen trad rond 25 maart juist een diepe prijsdip op. In deze periode waren klokprijzen aan het stijgen, richting een piek rond 20 april van ongeveer € 4 per kilo. Daarna vielen dagprijzen terug, om eind april rond de € 1,40 per kilo uit te komen.

Prijs Spaanse paprika gedaald

Op veilingen in Almería (Spanje) is een vergelijkbaar prijspatroon waar te nemen als in Nederland. Na de prijspiek tijdens Pasen daalde de gemiddelde klokprijs van tien Spaanse veilingen daar maandag 12 april naar € 1,23 per kilo.

Stel zelf prijsgrafieken samen voor paprika

Of registreer je om te kunnen reageren.