Glas

Achtergrond

Markt: Aubergineprijs gezakt

Afgelopen dagen is de klokprijs bij aubergines gedaald.

Na een prijsval, bij de overgang van maart naar april, kwam de klokprijs bij aubergine uit op 18 en 27 cent per kilo voor respectievelijk de 300 en 400 grams vruchten bij ZON fruit & vegetables. Daarna trokken de dagprijzen met de nodige schommelingen gemiddeld weer aan. Afgelopen dinsdag (20 april) lag de prijs bij de 300/400 sortering bij ZON net boven de 50 cent per kilo. Afgelopen dagen was echter weer een terugval van de prijs te zien.

Vandaag kwam de klokprijs uit op 39 cent per kilo voor de 300/400 sortering. Vorig jaar zat de dagprijs rond deze datum op datzelfde prijsniveau. Toen trokken ze richting eind april aan naar 54 cent per kilo.`

Spanje

Op Spaanse veilingen in Almería zitten klokprijzen al een week lang op of rond de 30 cent per kilo.

AH en Jumbo bieden aubergines aan voor 75 cent per stuk.

Stel zelf marktgrafieken voor aubergine samen op gfactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.