Glas

Achtergrond

Markt: Paprikaseizoen van start

Het oogstseizoen voor Nederlandse paprika is weer van start gegaan.

ZON fruit & vegetables zette afgelopen vrijdag groene paprika’s voor de klok die voor een richtprijs van rond de € 1,40 per kilo verhandeld werden. Bij The Greenery werden een week eerder al klokprijzen gemeld van tussen de € 1,50 en € 2 per kilo voor de grovere sorteringen. Prijzen bij BelOrta lagen in de tussenliggende periode in lijn met deze waarden. De klokprijzen bij The Greenery kwamen op 9 maart uit op € 1,20 per kilo voor de 181/221 en 221/261 maatsorteringen. Bij ZON werden richtprijzen van € 1,28 tot € 1,37 gemeld.

Voorgaande jaren zakten de klokprijzen bij ZON in de tweede helft van maart naar ongeveer 90 cent per kilo, om daarna gemiddeld genomen weer aan te trekken. Vorig jaar trad er rond half maart nog even een prijspiek op naar boven de € 2 per kilo.

Spaanse paprika

Op veilingen in Almería daalden de prijzen van Spaanse groene paprika’s tussen 25 februari en 2 maart van € 1,64 naar 91 cent per kilo. Daarna trokken klokprijzen weer aan. De klok-middenprijs kwam op 8 maart uit op € 1,39 per kilo. ZON veilde na half februari ook nog groene paprika’s uit Spanje, voor een richtprijs die toen tegen de € 1,40 per kilo lag.

AH en Jumbo bieden groene paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.