Glas

Achtergrond

Markt: Paprikaprijzen starten op hoger niveau

Het Nederlandse paprikaseizoen start met hogere klokprijzen dan voorgaande jaren.

Bij de gekleurde paprika’s start het seizoen voor de veilingklok met hogere middenprijzen dan in 2019 en 2020. De richtprijzen voor de klok liepen afgelopen dagen op tot rond de 5 euro per kilo bij rood. Bij geel gingen de dagprijzen daar nog een paar dubbeltjes per kilo bovenuit.

Latere prijspieken

Vorig jaar kwamen klokprijzen rond deze tijd net uit een dal van € 1,20 tot € 1,30 per kilo bij de rode en gele kleursegmenten. Daarna trokken ze wel aan richting half april, om daar toen rond de 4 euro per kilo te blijven steken. In 2019 was begin mei pas sprake van een stevige prijspiek.

Prijsomslag Spaanse rode paprika’s

Op Spaanse veilingen in Almería trokken klokprijzen bij rode paprika’s vorige week aan naar bijna 5 euro per kilo. Deze week was er een omslag en viel de dagprijs terug naar € 2,31per kilo. De gele paprika’s zaten begin vorige week op een lager prijsniveau van € 2,55 per kilo, wat stapsgewijs zakte naar een kiloprijs van € 2,36 gisteren.

AH en Jumbo bieden rode en gele paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.