Glas

Achtergrond

Markt: Komkommers goedkoper

In de tweede helft van februari zijn de klokprijzen van komkommer gedaald.

Rond 10 februari zaten richtprijzen bij komkommers voor de klok nog rond een euro per stuk. Vanaf dat moment zijn de prijzen gaan dalen. Op 22 januari kwamen ze uit op 36 cent per stuk voor 40‘ers en 24 cent voor de 350 grams vruchten. Rond die datum stabiliseerde de prijsdaling. Dinsdag 2 maart werden bij The Greenery prijzen gemeld van 27 cent per stuk.

Prijs komkommers duikt onder die van vorig jaar

De huidige klokprijzen zitten ongeveer op het prijsniveau van 2019, toen ze begin mei precies in een dip van 27 cent per stuk zaten. Vorig jaar trokken de dagprijzen rond deze datum juist nog heel even aan naar een stuksprijs van 80 cent.

ZON veilde laatste Spaanse komkommers

Op Spaanse veilingen in Almería toonden de prijzen voor komkommers een vergelijkbare neerwaartse trend. Waar komkommers op 12 februari nog voor € 1,72 per kilo werden geveild, werden ze 22 februari voor slechts 55 cent verhandeld.

Bij veiling ZON werden vorige week voor het laatst Spaanse komkommers geveild. Met middenprijzen van 13 en 7 cent per stuk voor respectievelijk 40‘ers en 35‘ers. Vrijdag 26 februari kwam door nog net € 0,10 bij.

Albert Heijn en Jumbo bieden komkommers aan voor 79 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen

Of registreer je om te kunnen reageren.