Glas

Achtergrond

Markt: Tomatenprijs zakt verder

De klokprijs bij grove trostomaten heeft de neerwaartse tendens van afgelopen tijd voortgezet.

Vanaf eind januari, met richtprijzen boven de € 1,80 per kilo, zijn klokprijzen bij grove trostomaten gaan dalen. Deze week zakte die richting de euro per kilo. Ook afgelopen jaren vond in deze periode een prijsdaling plaats naar een euro per kilo.

Vanaf eind februari begonnen de klokprijzen toen weer aan te trekken. In 2019 geleidelijk richting € 1,50 op 19 maart. Vorig jaar schoot de prijs rond die datum heel even door naar een kortstondig piekje ruim boven de twee euro per kilo.

Op Spaanse veilingen in Almería brengen trostomaten deze week rond de 40 cent per kilo op, een dubbeltje minder dan in de week daarvoor.

AH biedt trostomaten aan voor € 2,19 per vijf stuks.

Stel zelf prijsgrafieken voor tomaat samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.