Glas

Achtergrond

Markt: Lagere Spaanse producties in januari

Kilo-opbrengsten bij Spaanse vruchtgroentes lagen afgelopen maand lager dan in 2020.

Bij aubergine lag de productie in de maand januari bij Spaanse telers in Almería 11% onder die van vorig jaar. Bij tomaat en komkommer was dat respectievelijk 7 en 11% minder. Van aubergine werden zelfs 22% minder kilo’s geproduceerd. Alleen de hoeveelheid aangevoerd courgettes lag 11% boven die van vorig jaar. Paprika bleef gelijk.

Aubergines beter betaald

Prijs-technisch viel vooral de aubergine-middenprijs op, die in januari 80% boven de prijs van 2020 uitkomt, met € 1,73 per kilo. Ook over het totale Spaanse aanvoerseizoen gezien (vanaf september tot en met januari) laat aubergine een prijsstijging zien van 46% ten opzichte van het teeltseizoen 2019-2020. Ook de gemiddelde courgetteprijs ligt over het hele seizoen ruim een derde hoger, hoewel de aanvoer ook een derde extra bedroeg. Komkommer en paprika laten juist een lichte prijsdaling zien. De prijzen van tomaten blijven gelijk.

Stel zelf marktgrafieken van Spaanse producten samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.