Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs zakt

De klokprijs bij komkommer vertoont begin deze week een dalende lijn.

Deze maand trokken de komkommerprijzen aan, tot eind vorige week. Richtprijzen kwamen toen uit tegen de euro per kilo. Op Belgische veilingen stegen de klokprijzen daar zelfs net bovenuit. Deze week is er echter een kentering ontstaan. De richtprijs voor de klok was op 15 februari al teruggezakt naar 0,77 cent per kilo voor 40‘ers bij The Greenery. Op 16 februari ging daar nog weer een dubbeltje vanaf. Bij BelOrta werden 5 tot 10 cent hogere prijzen gemeld, maar de tendens is helemaal vergelijkbaar.

Spaanse komkommers

Prijzen van Spaanse komkommers op de veilingen in Almeriá tonen een zelfde beeld, met klokprijzen die eind vorige week nog op € 1,72 per kilo zaten, maar op 15 februari wegzakten naar € 1,36 per kilo. Bij ZON Fruit & Vegetables worden Spaanse komkommers geveild voor ongeveer 57 cent per stuk, wat vorige week nog 90 per stuk bedroeg.

AH en Jumbo bieden komkommers aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.