Glas

Achtergrond

Markt: Dalende komkommerprijzen

De klokprijzen van komkommers zijn de afgelopen periode gedaald.

Tegen half januari zaten de richtprijzen van komkommers (40‘ers) voor de klok op een piek van € 1,23 per stuk bij The Greenery. Daarna zakten de prijzen weg. Vandaag kwam de klokprijs uit op 56 cent per stuk.

Vergelijkbare trend met 2020

De prijsvorming komt sterk overeen met vorig jaar. Toen ontstond half januari eveneens een prijspiek, toen van bijna € 1,40 per stuk. Daarna ontstond evenals nu een prijsval. Op 10 februari 2020 was de stuksprijs teruggelopen tot 43 cent. In 2019 lagen prijzen op een veel lager niveau.

Spaanse komkommers

Op de Spaanse veilingen in Almería werden komkommers in de afgelopen dagen verkocht voor 64 cent per kilo. Twee weken geleden lagen de prijzen in Spanje nog rond de € 1,60 per kilo. Bij ZON Fruit & Vegetables werden Spaanse komkommers vandaag geveild rond 27 cent (35‘ers) en 31 cent (40‘ers) per stuk. Twee weken geleden gaf de klok nog rond een euro per stuk aan.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 89 en 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.