Doorgaan naar artikel

Markt: Paprikaprijzen blijven lager

Klokprijzen bij rode parika’s liggen onder het prijsniveau van afgelopen jaren.

Eind oktober doken klokprijzen van rode paprika onder het prijsniveau van de voorgaande twee jaren. Daarna bleven zij daar onder. Begin november zakten richtprijzen voor de klok bij ZON naar net boven de 30 cent per kilo. Daarna was er nog wel een opleving te zien, die rond 9 november op 65 cent per kilo uitkwam.

Dezelfde tendens was vorig jaar ook waar te nemen, alleen op een hoger prijsniveau. De prijs steeg toen even naar € 1,30 tot € 1,50 per kilo. Voor grove 95‘ers bij BelOrta was de prijsvorming afgelopen tijd juist net iets gunstiger dan afgelopen jaren, met dagprijzen die rond de € 1,40 per kilo schommelden.

Spaans aanbod

Gisteren kwam de richtprijs bij rode paprika voor de klok bij ZON uit op 58 cent voor de 221/261-sortering. Bij 181/221 was dit 45 cent per kilo. Vandaag trok de dagprijs weer aan, naar 85 en 72 cent per kilo voor de net genoemde sorteringen.

Op Spaanse veilingen in Almería werd deze week € 0,99 en € 1,02 per kilo betaald als dagprijs. Vorige week lag de kiloprijs daar tussen de 75 en 80 cent.

Stel zelf marktgrafieken voor paprika samen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin