Glas

Achtergrond

Markt: Prijs groene paprika gedaald

Afgelopen weken liet de klokprijs bij groene paprika een gemiddeld dalende trend zien.

Rond 22 september zaten richtprijzen bij groene paprika’s voor de klok op ongeveer € 1,40 per kilo. Daarna zakten de dagprijzen weg, zij het met de nodige prijsschommelingen. Eind vorige week kwamen ze bij ZON Fruit & Vegetables op 37 cent per kilo uit. Vandaag werden even klokprijzen van 88 cent per kilo gemeld.

Vergelijkbare trend

Het bovenstaande verloop van de dagprijzen komt heel sterk overeen met de tendens van de twee afgelopen jaren, met name met de prijslijn van 2019. Ervoor en erna zaten wel verschillen. Eerder in september waren de prijzen in 2019 aan het opklimmen vanaf ongeveer 70 cent per kilo, wat ook dit jaar het geval is. Vorig jaar gebeurde die stijging op een veel hoger prijsniveau, van € 1,40 naar boven de € 2 per kilo. Voor de periode erna lag dat net andersom. Tot en met de eerste week van november lagen de dagprijzen van 2020 juist steeds lager dan in 2019.

Spaanse groene paprika

Op Spaanse veilingen in Almería steeg de prijs van groene paprika’s van 58 cent per kilo begin vorige week naar 79 cent per kilo gisteren.

AH en Jumbo bieden groene paprika’s aan voor 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.