Glas

Achtergrond

Markt: Prijs courgettes aangetrokken

De klokprijs van courgettes is in de afgelopen weken gestegen.

Half september lag de dagprijs voor groene courgettes in België nog op 12 cent per stuk. Daarna trokken de prijzen aan, om deze week op 38 cent per stuk uit te komen.

Bij de gele courgettes was een soortgelijke stijgende trend waar te nemen, alleen werden daar hogere richtprijzen voor de klok gemeld, van 57 en 74 cent per stuk.

Prijsomslag rond half oktober

In de afgelopen jaren was eveneens sprake van oplopende prijzen in deze periode. Bij de groene courgettes stopte dat in 2019 bij een stuksprijs van tegen de 50 cent rond 10 oktober, om daarna even op een prijsniveau rond de 30 tot 33 cent te blijven hangen. Vorig jaar trokken de prijzen even stevig door, naar een euro per stuk half oktober, om daarna weer tamelijk snel weg te zakken.

Bij de gele courgettes was de trend van de beide jaren juist net andersom. Daar vielen de prijzen vorig jaar half oktober terug na een prijsstijging tot € 1,50, terwijl ze toen in 2019 nog verder doortrokken tot tegen de € 2 per stuk.

Spaanse courgettes

Op Spaanse veilingen in Almería steeg de prijs van groene courgettes van 23 cent per kilo vorige week naar een kiloprijs van 38 cent deze week.

AH en Jumbo bieden groene courgettes aan voor 55 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor courgette samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.