Glas

Achtergrond

Markt: Piek in prijs voor komkommer voorbij

Na een prijspiek zijn de klokpijzen van komkommer gedaald naar 27 cent per stuk bij The Greenery.

Eind september zaten komkommer dagprijzen nog onder de 30 cent per stuk. Daarna gingen ze omhoog, tot een prijspiek van ongeveer 70 cent per stuk rond 7 oktober. Om daarna weer weg te dalen. Dinsdag 19 oktober kwam de klok-stuksprijs voor 400 grams vruchten uit op 27 cent per stuk bij The Greenery.

Verdere prijsdaling

Vorig jaar was in dezelfde periode een redelijk vergelijkbare prijspiek waar te nemen. Daarna zakten ze, met een tussentijdse stabilisatie rond 50 cent eind oktober/begin november, weg naar een stuksprijs van 15 cent tegen half november. In 2019 bleven komkommerprijzen in oktober en november op lagere prijsniveaus schommelen tussen 25 en 40 cent per stuk.

Spaanse komkommers

Op Spaanse veilingen in Almería daalde de prijs van komkommers ook flink. De piek van 92 cent per kilo op 7 oktober viel weg naar 62 cent per kilo eind vorige week.

Jumbo en Albert Heijn bieden aubergines aan voor 75 en 79 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.