Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs stijgt

De klokprijs bij komkommer is de afgelopen dagen gestegen.

Tegen eind september werden komkommers (40‘ers) nog geveild voor 25 cent per stuk. Daarna trokken de prijzen aan. Dinsdag 5 oktober werden klokprijzen gemeld van 55 cent per stuk. Deze stuksprijzen van de afgelopen periode liggen op een vergelijkbaar prijsniveau als in de voorgaande jaren.

Vorig jaar lag de dagprijs ongeveer op het huidige niveau. Toen was er sprake van een prijsdal. Half september lagen klokprijzen nog rond 85 cent per komkommer, en tegen half oktober werd zelfs een euro per stuk bereikt. Een jaar eerder, in 2019, bleef het prijspeil rond het huidige prijsniveau hangen.

Spaanse komkommers

Op Spaanse veilingen in Almería steeg de dagprijs van 34 cent vorige week naar een kiloprijs van 76 cent eind vorige week, om gisteren weer wat terug te zakken naar 65 cent per kilo.

AH en Jumbo bieden komkommers aan voor 55 cent per stuk.

Stel zelf marktgrafieken voor komkommer samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.