Glas

Achtergrond

Markt: Gunstige komkommerprijzen

De klokprijzen van komkommers zijn deze maand flink gestegen.

Tijdens de jaarwisseling lagen de klokprijzen voor komkommer bij The Greenery nog op een richtprijs van 33 cent per stuk. Begin deze week was dat opgetrokken naar € 1,23 per stuk. Daarna zakte de prijs iets weg, maar op donderdag 14 januari kwam de stuksprijs toch weer uit tussen de € 1,10 en € 1,19.

Daling na prijspiek

Vorig jaar was in deze periode eveneens een stijgende tendens waar te nemen, die half januari in een piekje net boven de € 1,40 eindigde. Daarna begonnen prijzen geleidelijk weg te zakken. Twee jaar geleden bleef de piek, toen op 10 januari, beperkt tot bijna 80 cent per stuk, om de rest van de maand januari weer te dalen. Het is dus afwachten waar het omslagpunt dit jaar uitkomt.

Spaanse prijzen

Op Spaanse veilingen in Almería waren deze week middenprijzen boven de € 1,55 per kilo te melden. Al zakten die op 13 januari naar € 1,38 per kilo. Vorig jaar begonnen de Spaanse prijzen na 20 januari af te nemen. Bij veiling ZON werden deze week Spaanse komkommers geveild voor 97 cent per 40‘er.

Jumbo en AH bieden komkommers aan voor 85 en 89 cent per stuk.

Stel zelf marktgrafieken voor komkommer samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.