Glas

Achtergrond

Markt: paprikaprijs stabiliseert

Klokprijzen bij rode paprika’s tonen licht herstel, maar zitten niet op niveau van eerdere jaren.

Net na half augustus schommelden richtprijzen van rode paprika voor de klok nog rond de 60 cent per kilo. Daarna begonnen ze aan te trekken. Afgelopen woensdag kwam de klokprijs bij ZON fruit & vegetables voor grovere sorteringen in de buurt van de € 1,90 tot € 2 per kilo uit.

Dat is nog niet het prijsniveau dat in voorgaande jaren rond die datum werd gehaald. Vorig jaar was dat rond de € 2,65. In 2018 werd zelfs de grens van € 3 per kilo voor rode paprika bereikt.

Voorbij prijspiek

De prijzen zetten vorige week woensdag een daling in. Ook in voorgaande jaren was er sprake van een prijskentering. Toen had de prijs in deze periode weer een daling ingezet die eindigde tot onder de 50 cent per kilo (eind september).

Het is afwachten wat de klokprijzen in de komende tijd gaan doen. Vandaag daalden ze even niet verder, maar trokken ze weer even heel licht aan. De klokprijs noteerde € 1,34.

Op Spaanse veilingen in Almería werd eind vorige week een middenprijs van 86 cent per kilo gerealiseerd voor Spaans product. Albert Heijn en Jumbo bieden in de supermarkt rode paprika aan voor een consumentenprijs van 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor paprika samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.