Doorgaan naar artikel

Markt: ‘Vrije’ weekprijs tomaat boven euro

Belgische veilingen noteren voor losse tomaten en trostomaten ruim een euro in week 39.

Dat blijkt uit veiloverzichten. De tomatenprijs maakte in een week een sprong van ruim € 0,37 bij trostomaten. Bij losse tomaten was de prijssprong minder fors, omdat in week 38 al bijna een euro werd betaald. De prijzen voor los en tros kwamen gelijk uit afgelopen week op € 1,08.


Lees verder onder de grafiek.

Aubergine, komkommer en rode paprika

De tomatenprijs maakt nog een klein beetje een verder verloren seizoen goed voor tomatentelers in de grotere segmenten. Vorig jaar lag de prijs in week 39 onder de € 0,50 per kilo. Dit jaar in week 39 was de tomatenprijs ook een zeldzame uitschieter voor glasgroente. Bij aubergine, komkommer en rode paprika gaven prijzen minimaal € 0,30 toe, maar lagen nog wel boven het prijspeil van 2019.


Lees verder onder de grafiek.

Bloemkool € 0,20 cent boven niveau 2019

Bij vollegrondsgroente valt de vergelijking met 2019 minder goed uit voor de producten ijsbergsla en broccoli. Prei- en bloemkoolprijzen liggen juist weer € 0,20 boven 2019.

Witlof (niet in het diagram) noteerde in week 39 € 1,09 per kilo. Dat is nog net boven het peil van 2019. Daarmee is wel wat lucht uit de markt gelopen.

Klik hier voor prijzen in de lopende handelsweek.

Hoofdkantoor BelOrta. Belgische veilingen, waaronder BelOrta, geven uitbetaalprijzen voor tomaat af van €1,08 in week 39. - Foto: BelOrta.

Hoofdkantoor BelOrta. Belgische veilingen, waaronder BelOrta, geven uitbetaalprijzen voor tomaat af van €1,08 in week 39. – Foto: BelOrta.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin