Glas

Achtergrond

Markt: Komkommerprijs zakt

De klokprijs bij komkommers daalde deze week.

Op 26 augustus lagen de klokprijzen van komkommer voor de 40‘ers rond de 37 cent per stuk, en 35‘ers deden 27 cent. Daarna trok de prijs gemiddeld aan. Halverwege vorige week werden richtprijzen gemeld van 73 tot 79 cent per stuk voor de 400 grams komkommers, en 53 tot 58 cent voor een sortering lichter. Tegenover die hogere prijzen staat dat de producties in week 36 over het algemeen niet meevielen.

Daarna vlakte de prijs af, om deze week te dalen. Vandaag kwam de klokprijs uit op 56 tot 59 cent per stuk. Het is afwachten of deze dalende tendens doorzet, wat de voorgaande twee jaar wel het geval was in deze periode.

Prijspiek voorbij

Voorgaande jaren was een prijspiek te zien rond 24 augustus. Vorig jaar kwam die net boven de 80 cent per stuk uit, in 2018 stegen de klokprijzen door tot net boven de euro per stuk. Aansluitend daalden de prijzen weer, om rond 12 september teruggevallen te zijn tot een stuksprijs van 8 cent (2019) en 27 cent (2018) per komkommer.

Spaanse aanvoer

Het Spaanse aanvoerseizoen is ook weer op gang gekomen. Op Spaanse veilingen in Almería liep de prijs gedurende de afgelopen week op van 32 cent per kilo naar € 1,11 per kilo. Gisteren zakte de prijs daar weer terug naar 79 cent per kilo.

AH en Jumbo bieden komkommers aan voor 69 en 79 cent per stuk, waarbij AH een actie heeft van twee stuks Nederlandse komkommers voor 99 cent.

Stel zelf prijsgrafieken voor komkommer samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.