Glas

Achtergrond

Markt: Glassla goedkoper

De klokprijs van glassla is de afgelopen dagen gedaald.

Rond half september lagen richtprijzen voor sla uit de kas nog rondom de 30 cent per stuk voor 470-grams kroppen. De prijs voor 44‘ers lag toen op 23 cent. Halverwege vorige week was de prijs gestegen naar 57 cent per krop voor 47‘ers, waarbij 44‘ers iets minder opbrachten. Daarna begon de klokprijs weer te dalen. De prijs kwam op dinsdag 29 september uit op 40 cent per stuk voor de zware kropgewichten.

Begin van prijsstijging

Vanaf 20 augustus bewogen de veilingprijzen tussen de prijslijnen van 2018 en 2019 in. Vanaf 18 september begonnen ze daar met bovengenoemde prijzen bovenuit te steken.Vorig jaar begonnen prijzen rond deze datum aan te trekken, om eind oktober tot ruim boven de euro per stuk uit te komen. In 2018 kwam een prijsstijging pas rond 10 oktober op gang en werden hogere prijsniveaus ook pas later bereikt.

Stel zelf prijsgrafieken voor glassla samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.