Glas

Achtergrond

Markt: Prijs sla over de piek heen

Na een stijging zijn de prijzen van glassla inmiddels weer gezakt.

Bij BelOrta lagen begin augustus de richtprijzen voor de klok, bij kropsla uit de kas, nog rond 10 cent per krop. Daarna trokken de prijzen aan. Rond 8 augustus lag de prijs voor 470 grams sla op ongeveer 40 cent per krop. De prijs van nog zwaardere kroppen liep zelfs op naar 50 cent per stuk. Daarna bleef de prijs voor 47 kilo sla met schommelingen nog redelijk stabiel. Maandag 17 augustus daalde de prijs weer naar 28 cent per krop sla.

Bij de 44 kilo sla was eveneens een duidelijke daling te zien. Daar bleef gisteren van de eerdere klokprijspiek van net boven de 40 cent nog maar een middenprijs van 25 cent per krop van over.

Vorig jaar opgaande lijn

Het is afwachten hoe de prijs zich de komende periode ontwikkelt. Vorig jaar zat er een stijgende lijn in, die eind augustus zelfs heel even boven de euro per stuk uit kwam. Twee jaar geleden waren de prijzen in de tweede helft van deze maand juist aan het dalen.

Jumbo en Albert Heijn bieden komkommers aan voor 69 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor sla samen.

Of registreer je om te kunnen reageren.