Glas

Achtergrond

Markt: Prijs gele courgettes weggezakt

Klokprijzen van gele courgette zijn gedurende deze maand naar een dieptepunt gedaald.

Begin augustus lag de richtprijs bij gele courgettes voor de klok bij The Greenery nog boven de euro per stuk. Deze maand ging daar alleen maar meer van af. Rond 21 augustus was daar nog maar een schamele paar cent per stuk van over. Afgelopen dagen was wel weer een gering herstel te zien naar 19 cent per stuk.

Vorig jaar begon de prijs in de komende periode aan te trekken, om eind september tegen de € 1,50 per vrucht uit te komen.

Groene courgette

Bij groene courgette was in augustus eveneens een daling te zien, maar een geringere en vanaf een lager prijsniveau. Vanaf 20 cent per stuk rond begin augustus halveerde de prijs naar een dubbeltje. Net als bij geel trok de prijs vorig jaar aan in de komende periode tot eind september, alleen bij groen slechts tot 35 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor courgette samen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.